Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialdemokraterna i Sandviken

Publicerat fredag 2 juni 2006 kl 09.40

Tillväxt för lokal utveckling och arbete i Sandviken

Sandviken ska vara en levande och attraktiv kommun att arbeta, leva och bo i.
Tillväxt är inget självändamål men en förutsättning för att kommunen ska utvecklas och att resurser skapas som kan användas till angelägna satsningar i kommunen.
Företagande och företagare är en av flera viktiga förutsättningar för en långsiktig utveckling.

Vår kommunala organisation ska vara utformad så att samverkan mellan olika aktörer understöds och uppmuntras.
För att skapa goda möjligheter att ta sig mellan tätort och kommundelar ska vi satsa mycket på goda kommunikationer. För att ge människor chansen att bo i vår kommun men studera/arbeta i andra kommuner ska vi också, i samverkan med andra, utveckla och förenkla pendlingsmöjligheter.

Samhällets trygghetssystem ska på ett bra sätt samverka för individens bästa och den lokala möjligheten att påverka systemen ska stärkas. Ingen ska hamna ”mellan stolarna”.
Den som är arbetslös ska erbjudas stimulerande och utvecklande insatser som väl rustar för arbetsmarknaden.

Vår vuxenutbildning ska präglas av flexibilitet, med kontinuerlig antagning och ett utbud som underlättar återinträde på arbetsmarknaden. Det är viktigt att man har möjlighet till utbildning för att kunna göra nya val i livet och för att byta yrke.

Satsningar på SFI, Särvux, grundläggande vuxenutbildning och stöd till personer med läs och skrivsvårigheter är särskilt angeläget för oss. Sandvikens integrationsarbete ska förstärkas så att arenor skapas där gamla och nya Sandvikenbor får möjlighet att mötas, för att öka kunskap och förståelse för allas bakgrund och kultur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".