Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Vänsterpartiet i Söderhamn

Publicerat fredag 2 juni 2006 kl 10.10

1. Jobben
Vi driver frågan om 200 000 nya jobbb inom den offentliga sektorn och inom vår kommun,Söderhamn, behövs ett stort antal nya jobb inom förskolan, skolan, hemtjänsten, socialtjänsten och omsorgsvården. Vi vill kraftigt sänka  ungdomsarbetslösheten genom bla åtgärder inom den offentliga sektorn som underlättar för att ungdomen att få anställning. Vi vill också underlätta för småföretagen så fler jobb skapas inom den sektorn. Det vill vi göra genom förenklade regler, verka för framväxten av kreditgaratiföreningar, ta bort sjuklöneansvaret för företag som har mindre än 5 anställda samt medverka till att företagen får bättre samverkansmöjligheter. Allt detta kommer att generera att fler får arbete.

2. Vi vill  satsa  mer på barn- och ungdom
Mer resurser till förskola-skola, att minska barngrupperna och höja kvaliteten i undervisningen. Fler kulturarrangemang som riktar sig till barn och ungdomar. Satsa på att bli ” Ungdomens stad ”. Det är viktigt med framtidstro.

3.Vi vill utveckla kust- och landsbygden
Genom att öka kust- och landsbygdens attraktivitet och status och därmed höja livskvaliteten för bofasta och locka inflyttare och turister. Stimulera och stödja till diversifiering av befintliga verksamheter och nya verksamhetsetableringar. Ge impulser till skapandet av långsiktiga lokala utvecklingsplaner och infrastrukturer för en hållbar framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".