Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hälsinglands smakarv på Bymellan

Publicerat torsdag 27 juli 2006 kl 14.41

Matforskaren och författaren Viola Adamsson presenterar resultatet av matforkningen på Rickebo fäbodvall i Bollnäs.

Under 15 år var Viola Adamsson kostexpert åt Svenska Skidlandslaget. Imorgon bjuder författaren och matforskaren, från Bäckänge utanför Bollnäs, allmänheten att smaka på forskningen.

Under Bymellan, som hålls i byarna utanför Bollnäs i helgen, presenteras forskningen som kallas Smakarv Hälsingland.

Och allt bygger på gamla recept, berättelser och en hel del laborerande i köket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".