Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Centerpartiet i Ovanåker

Publicerat torsdag 7 september 2006 kl 09.09

1) Attraktiv kommun
Långsiktigt är en positiv befolkningsutveckling den avgörande frågan. Det föranleder en lång rad åtgärder. Varav den viktigaste är att ha ett aktivt näringsliv tillsammans med en lika aktiv och attraktiv arbetsmarknad. Kommunen kan ”kratta manegen” åt företagen, men det krävs även beslut av riksdagen. Bostadsbyggande ska nu påbörjas i Edsbyn vid årsskiftet 2007/2008. Ytterligare nyproduktion tror vi också blir aktuellt i Alfta tätort inom ett par år. Dessutom blir det aktuellt med attraktiva tomter på landsbygden.

2) Ge en fortsatt god service
Det är en utmaning att med en vikande befolkning kunna fortsätta att ge en service med en kvalitet som medborgarna har rätt kräva. Arbetet med att utveckla äldreomsorgen visar att det med mindre resurser går att bibehålla och utveckla servicen om personalen får vara med i utvecklingsarbetet.

3) Livskvalitet för medborgarna
Det skall även fortsättningsvis vara trevligt att bo i Ovanåkers kommun. Vi som bor här skall kunna få tillgång till fritids- och kulturaktiviteter genom ett aktivt föreningsliv. Men även genom ökad kulturturism med våra hälsingegårdskultur som bas.

Vi har levande byar som det redan idag är attraktivt attbo och flytta till.  Centerpartiet vill stimulera till att fler flyttar till byarna och få fram byggbara tomter. Vi har en vision om att kunna bygga/iordningställa + 55/+60 årsboende (äldreboende i någon form) ute i byarna, med start i en by under kommande mandatperiod. Tanken är att människor som idag bor i småhus/gårdar i byarna ska kunna flytta från huset men kunna bo kvar i byn, med fortsatt nära gemenskap med nära och kära, grannar med flera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".