Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Krafttag efter matförgiftning

Publicerat torsdag 1 augusti 2002 kl 16.21
Hudiksvalls kommun vidtar nu speciella åtgärder för att det inte ska inträffa matförgiftningar på servicehusen i kommunen i framtiden.
I går kunde vi berätta att det är klarlagt att det var bakterier, som troligtvis bildades när maten kyldes ner, som orsakade matförgiftningen på flera servicehem i Hudiksvall. Annika Westerberg tillförordnad kommundelschef vid Hudiksvalls kommun berättar att nedkylningen av maten nu kommer att ske i mindre kärl, och att kommunen ska se över rutiner i köken på servichusen i höst. Miljökontoret ska också ordna en utbildning i mathantering för all kökspersonal
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.