Senaste programmen

Kaliber avslutar säsongen med en tillbakablick: Vad hände sen?

Söndag 15 juni 2014 kl 12:00
Kaliber avslutar säsongen med en tillbakablick: Vad hände sen? (MP3) Kaliber avslutar säsongen med en tillbakablick: Vad hände sen? (29 min)
Söndag 15 juni 2014 kl 12:00 (0 MB)
Sjukhus Lex Maria anmäler förlossning, nya regler för kommunala biståndsresor och svenska språkanalyser får kritik av domstol i Storbritannien. Idag tar vi reda på vad som hänt efter några av våra granskningar. Reportrar: Markus Alfredsson, Micha Arlt, Anna Berg, Sofia Boo, Annika H Eriksson, Lena Pettersson och Daniel Värjö.

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Sjukhus Lex Maria anmäler förlossning, nya regler för kommunala biståndsresor och svenska språkanalyser får kritik av domstol i Storbritannien.

Idag tar vi reda på vad som hänt efter några av våra granskningar.

Läs mer Kaliber avslutar säsongen med en tillbakablick: Vad hände sen?

Myndighetskritik och förslag som inte genomförts - Kaliber granskar regeringens kemikaliepolitik

Söndag 8 juni 2014 kl 12:00
Myndighetskritik och förslag som inte genomförts (MP3) Myndighetskritik och förslag som inte genomförts (29 min)
Söndag 08 juni 2014 kl 12:00 (0 MB)
Regeringen säger sig vilja ta bort farliga kemikalier - men när Kaliber granskar vad som gjorts den senaste mandatperioden, hittar vi flera förslag som inte blivit verklighet och tunga myndigheter som varnar för att skyddet för hälsa och för miljö kan bli mindre. Reporter: Lena Pettersson

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Regeringen säger sig vilja ta bort farliga kemikalier – men när Kaliber granskar vad som gjorts den senaste mandatperioden, hittar vi flera förslag som inte blivit verklighet och tunga myndigheter som varnar för att skyddet för hälsa och för miljö kan bli mindre.

Läs mer Myndighetskritik och förslag som inte genomförts - Kaliber granskar regeringens kemikaliepolitik

Mysteriet i Kårsta- om en utredning som lämnade frågor i stället för svar

Söndag 1 juni 2014 kl 12:00
Mysteriet i Kårsta- om en utredning som lämnade frågor i stället för svar. (MP3) Mysteriet i Kårsta- om en utredning som lämnade frågor i stället för svar. (29 min)
Söndag 01 juni 2014 kl 12:00 (0 MB)
En liten flicka dör efter en kollision mellan ett tåg och bil. Men i polisutredningen som följer får järnvägsbolaget som har ansvaret för säkerheten utreda sig själva. Kaliber idag- om hur en utredning som kunde gett svar, i stället lämnar efter sig en mängd frågor. Reporter: Morris Wikström

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

En liten flicka dör efter en kollision mellan ett tåg och bil. Men i polisutredningen som följer får järnvägsbolaget som har ansvaret för säkerheten utreda sig själva. Kaliber idag- om hur en utredning som kunde gett svar, i stället lämnar efter sig en mängd frågor.

Läs mer Mysteriet i Kårsta- om en utredning som lämnade frågor i stället för svar

Barnen och Rättvisan

De svåraste fallen – om rättsväsendets hantering av barnärenden

Söndag 25 maj 2014 kl 12:00
De svåraste fallen – om rättsväsendets hantering av barnärenden. (MP3) De svåraste fallen – om rättsväsendets hantering av barnärenden. (29 min)
Söndag 25 maj 2014 kl 12:00 (0 MB)
Höga beviskrav, ojämlika förutsättningar och bristande barnperspektiv. Kaliber i samarbete med Barnaministeriet från UR - om rättsväsendets utmaningar när barn blir brottsoffer. Det tredje och sista programmet i granskningen om ”Barnen och rättvisan”. Reportrar: Anna Maria Höglund och Hanna Larsson

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Höga beviskrav, ojämlika förutsättningar och bristande barnperspektiv. Kaliber - om rättsväsendets utmaningar när barn blir brottsoffer.

Läs mer De svåraste fallen – om rättsväsendets hantering av barnärenden

Barnen och rättvisan

Bristande rutiner på barnahusen när utsatta barn åker hem efter förhör

Söndag 18 maj 2014 kl 12:00
Bristande rutiner på barnahusen när utsatta barn åker hem efter förhör (MP3) Bristande rutiner på barnahusen när utsatta barn åker hem efter förhör (29 min)
Söndag 18 maj 2014 kl 12:00 (0 MB)
---POD Runt om i landet öppnar barnahus, som ska hjälpa barn som har utsatts för våld eller övergrepp. Men Kaliber och Barnaministeriet från UR berättar om hur bristande rutiner gör att barn riskerar att skickas ensamma hem från barnahuset – hem till en misstänkt förövare. Reporter: Lovisa Haag, UR

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Runt om i landet öppnar barnahus, som ska hjälpa barn som har utsatts för våld eller övergrepp. Men Kaliber och Barnaministeriet från UR berättar om hur bristande rutiner gör att barn riskerar att skickas ensamma hem från barnahuset – hem till en misstänkt förövare.

Läs mer Bristande rutiner på barnahusen när utsatta barn åker hem efter förhör