Senaste programmen

Malmjakt i skyddad natur

Kaliber (söndag 13 april kl 12:00) Kaliber 20140413 12:00 (29 min)
sänt: Söndag 13 april 2014 kl 12:00
Lagstiftningen har hjälpt till att göra Sverige till ett Klondike för utländska företag i jakt på malm. Jakten på nästa stora fyndighet pågår för fullt och Kaliber denna veckan granskar sökandet efter metaller i vår mest värdefulla natur.
Malmjakt i skyddad natur (MP3) Malmjakt i skyddad natur (29 min)
Söndag 13 april 2014 kl 12:00 (0 MB)
Lagstiftningen har hjälpt till att göra Sverige till ett Klondike för utländska företag i jakt på malm. Och Kaliber kan visa att en stor del av sökandet efter metaller pågår i vår mest värdefulla natur. Reporter Magdalena Martinsson

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Lagstiftningen har hjälpt till att göra Sverige till ett Klondike för utländska företag i jakt på malm. Och Kaliber kan visa att en stor del av sökandet efter metaller pågår i vår mest värdefulla natur. 

Läs mer Malmjakt i skyddad natur

Kaliber fyller tio år!

Kaliber (söndag 6 april kl 12:00) Kaliber 20140406 12:00 (29 min)
sänt: Söndag 06 april 2014 kl 12:00
Det har handlat om biltvättar och nagelsalonger, om gängkriminalitet, sexhandel och om den svenska alkoholkulturen. Kaliber uppmärksammar den här veckan att det har gått tio år sen första programmet.
Kaliber fyller tio år (MP3) Kaliber fyller tio år (29 min)
Söndag 06 april 2014 kl 12:00 (0 MB)
Det har handlat om svenska basketligan, biltvättar och nagelsalonger, om gängkriminalitet, sexhandel och om den svenska alkoholkulturen. Vi har mött pälsbutiksägare, uzbekiska gästarbetare och skattefifflande läkare. Vi har varit i alltifrån de norrländska urskogarna till kinesiska smyckesfabriker. 252 program och många banbrytande avslöjanden. Kaliber fyller tio år! Och idag blickar vi tillbaka på åren som gått. Reportrar: Markus Alfredsson och Annika H Eriksson

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Det har handlat om svenska basketligan, biltvättar och nagelsalonger, om gängkriminalitet, sexhandel och om den svenska alkoholkulturen.

Vi har mött pälsbutiksägare, uzbekiska gästarbetare och skattefifflande läkare. Vi har varit i alltifrån de norrländska urskogarna till kinesiska smyckesfabriker.

252 program och många banbrytande avslöjanden. Kaliber fyller tio år! Och idag blickar vi tillbaka på åren som gått.

Läs mer Kaliber fyller tio år!

Fotbollsfabriken - om jakten på unga talanger

Kaliber : Höga förväntningar och spruckna drömmar (söndag 30 mars kl 12:00) Kaliber : Höga förväntningar och spruckna drömmar 20140330 12:00 (29 min)
sänt: Söndag 30 mars 2014 kl 12:00
Kaliber om fotbollsfabriken där jakten på talanger liknas vid barnhandel. Och där det finns stora pengar att tjäna på nästa stjärna.
Fotbollsfabriken- om jakten på unga fotbollstalanger (MP3) Fotbollsfabriken- om jakten på unga fotbollstalanger (29 min)
Söndag 30 mars 2014 kl 12:00 (0 MB)
Höga förväntningar och spruckna drömmar. Kaliber - om fotbollsfabriken där jakten på talanger liknas vid barnhandel. Och där det finns stora pengar att tjäna på nästa stjärna. Reporter: Morris Wikström

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Höga förväntningar och spruckna drömmar. Kaliber - om fotbollsfabriken där jakten på talanger liknas vid barnhandel. Och där det finns stora pengar att tjäna på nästa stjärna.

Läs mer Fotbollsfabriken - om jakten på unga talanger

Kaliber Nyhetsdokumentär

Historien om Reva

Kaliber (söndag 23 mars kl 12:00) Kaliber 20140323 12:00 (29 min)
sänt: Söndag 23 mars 2014 kl 12:00
Drygt ett år har gått sedan debatten om Reva var som mest intensiv. Då handlade det om ID-kontroller i tunnelbanan och om polisens hänsynslösa jakt på papperslösa. Men vad hände med debatten? Kalibers nyhetsdokumentär denna vecka om det kontroversiella projektet Reva.
Historien om Reva - Kaliber nyhetsdokumentär (MP3) Historien om Reva - Kaliber nyhetsdokumentär (28 min)
Söndag 23 mars 2014 kl 12:00 (0 MB)
Drygt ett år har gått sedan debatten om Reva var som mest intensiv. Då handlade det om ID-kontroller i tunnelbanan och om polisens hänsynslösa jakt på papperslösa. Men vad hände med debatten? Kalibers nyhetsdokumentär handlar idag om det kontroversiella projektet Reva. Reporter Mikael Funke

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Drygt ett år har gått sedan debatten om Reva var som mest intensiv. Då handlade det om ID-kontroller i tunnelbanan och om polisens hänsynslösa jakt på papperslösa. Men vad hände med debatten? Kalibers nyhetsdokumentär handlar idag om det kontroversiella projektet Reva.

Läs mer Historien om Reva

Kaliber granskar förvaltare

Justitieministern: "Vi ska rätta till de brister som finns men vi gör inte om systemet"

Söndag 16 mars 2014 kl 12:00
Justitieministern: "Vi ska rätta till de brister som finns" (MP3) Justitieministern: "Vi ska rätta till de brister som finns" (29 min)
Söndag 16 mars 2014 kl 12:00 (0 MB)
Mycket pengar, utsatta människor och stora brister i kontrollen. Har det som var tänkt att fungera som ett skydd för samhällets svagaste blivit en arena för bedragare? Allt fler kräver nu att regeringen river upp systemet med gode män och förvaltare och gör om från grunden. Reportrar: Micha Arlt och Anna Berg Producenter: Micha Arlt och Anna Berg

Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Mycket pengar, utsatta människor och stora brister i kontrollen.

Har det som var tänkt att fungera som ett skydd för samhällets svagaste blivit en arena för bedragare?

Allt fler kräver nu att regeringen river upp systemet med gode män och förvaltare och gör om från grunden.

Läs mer Justitieministern: "Vi ska rätta till de brister som finns men vi gör inte om systemet"