STUDIO ETT TORSDAG 17 APRIL

Vladimir Putins årliga telefonväkteri

Publicerat: torsdag 17 april kl 10:00 , Studio Ett

I dag var det dags för den ryske presidenten Vladimir Putins årliga telefonväkteri. Putin svarade på frågor från allmänheten. Redan före programmet hade över två miljoner frågor kommit in via sms, mejl och telefon. Sveriges Radios Rysslandkorrespondent Maria Persson Löfgren lyssnade på telefonväkteriet. Hör henne i Studio Ett.

Fredrik Reinfeldts tur att grillas

Publicerat: torsdag 17 april kl 10:00 , Studio Ett

Som ni hört på Ekot i dag, var det statsminister Fredrik Reinfeldts tur att grillas av ledamöterna i KU-förhören. Vad visste han om den så kallade Nuonaffären och hur stor belastning har den blivit för regeringen? Ekots ekonomikorrespondent Tomas Ramberg har lyssnat och kommenterar i Studio Ett.   

Ukraina - en diplomatisk lösning?

Publicerat: torsdag 17 april kl 10:00 , Studio Ett

Ukraina dominerar även denna eftermiddag. För bara en stund sedan inleddes toppmötet i Geneve och förväntningarna på mötet har varit låga. Men hur ser möjligheterna ut för en diplomatisk lösning just nu? Magnus Christiansson, forskare militärstrategi på Försvarshögskolan, Jesper Lindau, Ekots utsände Donetsk, Kristian Åström, ekonomikorrespondent, Agneta Furvik, USA-korrespondent och Maria Persson Löfgren, Rysslandkorrespondent medverkar.

Razzior mot prostitution i Donguan

Publicerat: torsdag 17 april kl 10:00 , Studio Ett

I södra Kina, mellan Kanton och Hongkong, ligger åttamiljonersstaden Dongguan. Dongguan upplevde länge tillväxttal på över tjugo procent per år och staden blomstrade på grund av tillverkningsindustrin. Men, sedan började industrierna försvinna iväg till andra, billigare länder. Men en industri försvann inte, utan fortsatte att växa - prostitutionen. Dongguan, beläget mellan de rika storstäderna Kanton och Hongkong blev känt som Kinas prostitutionshuvudstad. Prostitutionen blev en bärande näring i staden. Men i februari slog de centrala myndigheterna till hårt mot prostitutionen i Dongguan. Och så stor roll spelade prostitionen för Dongguans ekonomi, att staden nu förlorat tiotals miljarder kronor och fått stora ekonomiska problem. Samtidigt har hundratusentals människor flyttat från staden. Reportage av David Carlqvist.

"Vårdpersonal mot rasism"

Publicerat: torsdag 17 april kl 10:00 , Studio Ett

När Jimmie Åkesson besökte sjukhuset i Malmö i förra veckan blev det inledningen till en tvist om sjukvårdsanställdas rätt att uttrycka åsikter på jobbet. Anställda på Skånes universitetssjukhus är förbjudna att bära en nål med texten "vårdpersonal mot rasism". I dag protesterar tio personer ur sjukhusets personal mot att de inte tillåts manifestera mot rasism, trots att allas lika värde är inskrivet i Region Skånes styrdokument för bland annat vården. Samtal med sjukhuschef Jan Eriksson, Skånes Universitetssjukhus och Petra Flemark, sjuksköterska kärlkliniken SUS Malmö.