STUDIO ETT ONSDAG 20 AUGUSTI

Hur grönt är Centerpartiet?

Publicerat: kl 10:00 , Studio Ett

Vi ska följa upp partiledarutfrågningen från i morse där centerpartiets ledare Annie Lööf fick väldigt många frågor om miljö och energipolitiken. Och frågan är "hur grönt är egentligen centerpartiet?" Mattias Goldmann, Fores VD och Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen medverkar.

Betyg från årskurs 4 föreslås

Publicerat: kl 10:00 , Studio Ett

"Saudivapen" 2

Publicerat: kl 10:00 , Studio Ett

När de arbetade i Försvarsdepartementet tog de fram det avtal som lade grunden för Saabs mångmiljardaffär i Saudiarabien - sedan började tjänstemännen på Saab. Reportage av Bo Göran Bodin och Daniel Öhman.

Samtal med Eva Lindström,  f.d. riksrevisor.

ISIS i Syrien

Publicerat: kl 10:00 , Studio Ett

Striderna mot terrornätverket ISIS fortsätter i norra Irak, och i går publicerades en video på en amerikansk journalist som avrättas av en maskerad, engelsktalande ISIS-medlem. Senare publicerades ett annat filmklipp på nätet, vilket sägs visa en annan amerikansk journalist - fast denne vid liv. Filmernas autenticitet har ännu inte bekräftats, men budskapet i dem är tydligt: Det är en hämnd för USA:s flygattacker i Irak.

Vi har med oss Ekots utsände i New York, Fernando Arias, Jan Hallenberg, professor i statsvetenskap med fokus på bl.a. USA:s säkerhetspolitik och Aron Lund, journalist och Syrienkännare, med oss från norra Irak.

Tysk energipolitik

Publicerat: kl 10:00 , Studio Ett

Brunkolsbrytningen är mycket omstridd i Tyskland. I dag inleddes en process för att stoppa svenska Vattenfalls planer på att utöka sin brytning av brunkol i Lauzitsregionen.  Planer som skulle tvinga 1600 personer att flytta från sina hem. Det är en lokal miljöorganisation och en privatperson som lämnat in en stämningsansökan mot de regionala myndigheterna som gör det med stöd av Greenpeace. Hör Tomas Kåberger, professor i industriell ekonomi vid Chalmers i Göteborg.