Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Migrationsjournalistik och Ekojubileum
Lör 29 sep 2012 kl 11:03
Ömmande fall tar över asyljournalistiken Den tvååriga flickan Haddiles öde har fångat Sveriges intresse hela veckan. Och det här är ett typiskt exempel på hur medier hanterar migrationspolitik. Det handlar... ofta om ömmande fall, enskilda utsatta människor som ställs mot en kall byråkrati.Vi har hela veckan följt det här fallet - som från början verkade så enkelt, med ett övergivet barn som skulle slitas ur en varm fosterfamiljs famn och skickas ur landet av Migrationsverket av obegripliga skäl. Men den enkla bilden blev med tiden allt mer komplicerad och det blev svårare att veta vem som var skurken. Kanske Migrationsverket, kanske socialtjänsten i Hadiles kommun, kanske hennes mamma, kanske till och med hennes fosterfamilj. Men när fredagsmorgonen grydde var det inte det på någon av dem alla skällde längre. Det var på Sveriges televisions program Debatt, som anklagades för att ha åstadkommit ett pressetiskt haveri. Konsekvenserna av Ekots 75 år Det är 75 år sedan Ekot började sända nyheter i Sveriges Radio. Redaktionen som verkar prenumerera på titeln, högsta trovärdighet. Men så har det inte alltid varit. I historien finns en kamp för att tillkämpa sig en yttrandefrihet, att komma ut ur statsmaktens kontroll för att kunna göra fri och oberoende journalistik… Det här är Erik Hedtjärns reportage om 75 år av objektivitet, män och konsekvenser.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna

Expressen till hård attack mot Aftonbladet. Men varför så tyst kring de egna metoo-anklagelserna? Om krisen på Aftonbladet. TT kritiseras i egen metoo-rapport. Och oviss framtid för mediestödet.

Hjärtskärande när sjuka söker sista hoppet utomlands. Men hur ska medier bevaka kontroversiella behandlingar? Så mycket vet Facebook om dig. Och namnpubliceringar under metoo: När, vem och varför?

Efter VD:s avgång, har produktionen påverkats av UR:s omorganisation? Ekot rapporterar mot bättre vetande om SR-profil. Journalisternas upprop #deadline. Får man underteckna och samtidigt rapportera?

Vi berättar om nya siffror från Rättviseförmedlingen. Varför är svensk journalistik så ojämställd? Kommer influencers öka öppenheten eller krävs hårdare tag mot smygreklam? Och om fake news-debatten.

Norran hade fel när busschaufför påstods visat porr för barn. Utredning om SR-profil klar – chefer agerade inte. Expressen ville styra artikel enligt Medievärlden. Ifrågasatt Östling-fokus efter UG.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".