Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Inga pengar, ingen medicin
Ons 03 okt 2012 kl 10:03
Det går inte en kväll utan att Maria oroar sig över om hon ska ha råd med nästa medicininköp. Maria, som är sjuk sen 10 år tillbaka, har inte råd att köpa hem de mediciner läkarna skriver ut åt henne... Hon är inte ensam. Flera patientföreningar vittnar om allt fler svenskar som inte har råd att hämta ut sin medicin på apoteken. Politisk debatt i Plånboken mellan Anders W Jonsson (C), ordförande i Socialutskottet och Lena Hallengren (S), vice ordförande.

 

Vad gör du om du blivit varslad?

I mitten av september gick företaget Expert i konkurs och därmed blev 816 personer av med jobbet.

Expert är bara ytterliggare ett av flera företag som har gått i konkurs i år. Under årets åtta första månader varslades dubbelt så många inom svensk industin som under motsvarande period förra året.

Men vad händer då man varslas om uppsägning? Var får man pengar ifrån då lönen uteblir? Och vad har man rätt att kräva av sina arbetsgivare?

De handlar ekologiskt i grupp

De ville handla ekologiskt men tyckte att butikernas utbud var både skralt och dyrt. Sedan nästan ett år tillbaka gör de gemsamma inköpt i den ekonomiska föreningen Kampen. En gång per månad träffas de för att dela upp varorna och äta gemensam middag. Något som är både trevligt, roligt och ekonomiskt gynnsamt.

Expertsvar

Om kvinnan i ett äktenskap handlar på kredit och får höga skulder utan mannens vetenskap, är mannen då skyldig att betala hennes skulder? Den frågan och många fler besvarar Plånbokens expert Margareta Brattsröm.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken

Betaltjänstbolaget Klarna kritiseras för sina direktbetalningar. Vad stressar oss mest i julhandeln? Och är vi beredda att kasta ut skinkan från julbordet?

Kunder hamnar i prenumerationer på tidningar och böcker från Bonnier som de inte vill ha, därför förtjänar beteendeekonomen Richard H Thaler sitt pris och vad ska man tänka på om man funderar på att...

Bristande rutiner hos Kronofogden gör att vem som helst kan stoppa utmätningen av en skuld, vinnarna av Blåslampan vill guida småsparare rätt och hade 40-talisterna det bättre än vad 80-talisterna har...

Mer pengar till pensionärerna i den nya budgeten, men hjälper det dem med lägst pensioner? Utvecklad delningsekonomi i Göteborg och vad man ska tänka på när det kommer till samboskap och bostad.

Dubbelt så dyrt boende när innebandylaget tvingades boka via arrangören av cupen - vad händer när ungdomsidrotten kommersialiseras? Så lagar du mat för tio kronor och hör om näthandeln som blir fysisk...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".