Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En timme med intervju, analys & fördjupning av veckans stora politiska händelser.
Ett avsnitt från Ekots lördagsintervju
Göran Lambertz, frispråkig och kontroversiell
Lör 06 okt 2012 kl 12:56
Göran Lambertz är en av Sveriges mest meriterade jurister. Som justitieråd är han idag domare vid Högsta Domstolen. Lambertz har länge varit frispråkig och kontroversiell, men på sistone blåser det hårdare... än någonsin kring hans person. Göran Lambertz intervjuas av Tomas Ramberg. Klarläggande I programmet hävdade Göran Lambertz att han inte alls skulle ha kallat bevis mot Thomas Quick för "utomordentligt övertygande" i sin debattartikel Dagens Nyheter 20 augusti. Därmed uppstod för lyssnarna ett frågetecken. I ett mess efter intervjun medger dock Göran Lambertz att intervjuaren citerat honom rätt: "jag ber om ursäkt, jag hade verkligen skrivit 'utomordentligt övertygande', jag trodde inte att jag hade gått så långt. Bästa hälsningar Göran Lambertz”.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Ekots lördagsintervju
Hur ska Jan Björklund (L) lyfta partiet? Lör 11 nov kl 12:55(57 min)

Efter att tidigare i år ha utmanats som partiledare väljs Jan Björklund om som partiledare på Liberalernas landsmöte i nästa vecka.

Efter att ha tagit emot nästan 163000 asylsökande 2015 har Sverige gjort om sin flyktingpolitik helt. Nu vänder man sig till EU för att hitta gemensamma lösningar och en mer restriktiv politik.

Efter #MeToo - vad händer Åsa Regnér (S)? Lör 28 okt kl 12:55(57 min)

Efter #MeToo-kampanjen har debatten om sexövergrepp gått fram som en flodvåg i samhället. Hur kan man förhindra sexuella trakasserier? Är det med mer upplysning eller hjälper skärpt lagstiftning?

Allt fler flyktingar som fått avslag på sina asylansökningar åker hem självmant. Men många väljer också att gå under jorden.

Moderaterna har bytt partiledare och lägger därmed också om kursen. Frågan är om partiet t.o.m. håller på att göra slut med dom Nya Moderaterna och gå tillbaka till sin gamla politik igen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".