Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från en kyrka i Sverige. Vi sänder även gudstjänster som innehåller religionsmöten.
Ett avsnitt från Gudstjänsten
Mogna vackert med rytm, riktning och ressällskap
Sön 07 okt 2012 kl 11:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Vem är jag och vem vill jag vara? Livet bjuder stundtals upp till dans, men allt som oftast slår vi ner blicken och säger lite tyst och försiktigt: -Jag kan inte dansa, men tack ändå.

Det sker saker som får oss att tappa modet, kraften eller möjligheten till det där storslagna som andra verkar fylla sina dagar och nätter med. Men kanske det inte är så märkvärdigt att ta några försiktiga små kliv mitt i allt som är. Mina trevande steg igenom livet kan också likna någon annans. Det finns en rytm som går att hitta, en riktning som ger mening och ett ressällskap som heter duga. Om det handlar denna gudstjänst. Får vi lov?

Om Styrsö Missionskyrka

Högt uppe på ett berg, mitt på en ö i Göteborgs skärgård ligger den nybyggda Missionskyrkan på Styrsö med vindar från öppen horisont i väster och fönster mot storstaden.  Här finns en längtan efter att skapa rymd med språk, form och mötesplats för gudserfarenhet, mognande och samtal om tro i vår tid. Församlingens bön och önskan är att vara en plats där var och en får möjlighet att möta Gud, sig själv och andra i gudstjänster, föreläsningar, cafeer, och andra samlingsplatser. Den nybyggda kyrkan har även rum för retreater, församlingshelger, medarbetardagar och uthyrning. 
Det var ett stort åtagande för en liten församling på ett 20-tal medlemmar med en medelålder på över 80 år att satsa på en nybyggd kyrka med retreatrum.
Det är en unik tanke i Sverige att kombinera församlingsarbete och retreatverksamhet med syftet att det ska ge ett mervärde både för retreatens deltagare och församlingen på plats.
Idag har församlingen mer än fördubblats, fått 40 nya medlemmar, men många fler är engagerade här, så här har byggts en kyrka för alla.


Medverkande
Pastor Lena Huld, gudstjänstledare.
Pastor Britta Hermansson, predikar.
Carina Holmqvist Lidh, Reflexion.
Mariana Karlsson, solosång.
Ewa Hansson, solosång.
Carl-Gustav Huld, piano, textläsning.
Ulla Käll, gitarr.Tekniker:
Lennart Nilsson, Magnus Walfridsson.
Producent: Karin Malmsten, Sveriges Radio Jönköping.

   

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.55
    Ulla Käll Gitarr - Balladee/Jazzitude
    Kompositör: Martti Reineholm

Styrsö

är en bland sex helårsbebodda öar i Göteborgs skärgård. Med sina ca 1400 invånare är ön tillsammans med Donsö, som det finns en bro till, de två största öarna där det bor folk året runt. Många båtpendlar varje dag till jobb och skolor inne i Göteborg.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Gudstjänsten
Guds rike är nära Sön 10 dec kl 11:03(57 min)

Från St Petri kyrkas församlingshem i Malmö kommer gudstjänsten på andra advent.

Börja året med ljus - Första advent Sön 03 dec kl 11:03(57 min)

På kyrkoårets första dag predikar Katrin Nymberg i Tegskyrkan, Umeå. Aqua viva sjunger under ledning av Per Wållberg. Anders Winterstam spelar orgel.

Requiems - avstigning för samtliga Sön 26 nov kl 11:03(57 min)

De gamla requietexterna uppblandat med nyskrivna texter, tonsatta av musiker från Katarina kyrka i Stockholm.

En ljus berättelse Sön 19 nov kl 11:03(57 min)

Guds rike finns inom oss, säger Lukasevangeliet. Från Betlehemskyrkan i Göteborg med pastor Robert Eriksson och världsmusik från medeltiden till Dagerman.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".