Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industribyggnad med kraftig rökutveckling som följd och spridningsrisk till närliggande fastigheter. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på din lokala P4 kanal.
(Publicerat idag kl 12.35)
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Framtidens konstgjorda livmoder
Tis 09 okt 2012 kl 10:03
Livmodern, det mest mytomspunna kvinnliga organet och platsen för livets allra tidigaste skede. Dagens program går på jakt efter framtidens lösningar på infertilitet. För ett par veckor sedan utförde... forskare i Göteborg de första livmodertransplantationerna från mor till dotter, och nästa steg är att bygga en livmoder. Sådana försök pågår runt om i världen och i flera fall har man lyckat hålla foster av däggdjur vid liv utanför kroppen. I Sverige jobbar forskare på att försöka bygga en livmoder som sedan ska kunna transplanteras in i kroppen. Om det visar sig fungera slipper man vara beroende av en donator och livmodertransplantationerna skulle bli enklare. Medverkar i programmet gör bland annat: biologerna Aarathi Prasad och Nick Otway, Mats Hellström och Mats Brännström, forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, Uwe Ewald verksamhetschef vid nyföddhetsavdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala och filosoferna Jeanette Emt, Lunds universitet och Christian Munthe, Göteborg.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 15 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 08 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 01 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 25 jul kl 10:03(57 min)
Kropp & Själ
Tis 11 jul kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".