Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
MSO spelar Prokofjev och maritim musik
Tor 11 okt 2012 kl 19:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
19:30-21:30: Konsert med Malmö symfoniorkester Solist: Juan Peréz Floristán, piano. Dirigent. Marc Soustrot. 1. Benjamin Britten: Fyra havsmellanspel ur ”Peter Grimes”. 2. Sergej Prokofjev: Pianokonsert... nr 1 Dess-dur. 3. Musikaliskt intermezzo. 4. William Lloyd-Webber: Aurora, uvertyr. 5. Frank Bridge: Havet. Direktsändning från Malmö konserthus. I denna direktsända konsert ger sig Malmö symfoniorkester i kast med två verk med distinkt havsprägel: Benjamin Brittens havsmellanspel från operan "Peter Grimes" samt "Havet" av Frank Bridges (1890-1970). Men också den första av Prokofjevs fem pianokonserter, med Juan Peréz Floristán som solist, och ett verk av musikalkompositören Andrew Lloyd Webbers far William Lloyd-Webber (1914-1982), nämligen den symfoniska dikten Aurora. Som för övrigt även är namnet på Andrews yngsta dotter. Webbexklusivt: Sixten Ehrlings donerade partitur!

Malmösonen Sixten Ehrling (1918-2005) var en av 1900-talets internationellt mest uppmärksammade svenska konsertdirigenter. Under sin fem decennier långa karriär dirigerade han nästan alla ledande orkestrar och i nästan alla ledande operahus i världen, exempelvis Metropolitan i New York och Wiens statsopera. Hans notbibliotek finns i tryggt förvar hos MSO och P2 Live klassiskts Lisa Wall fick en pratstund med notbibliotekarien Andreas Wetterlund - lyssna här! Det är noterna som Andreas håller i handen på bilden som han pratar om i inslaget.

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Var beredd på långa klanger och oväntade harmonier i detta festivalnedslag. Hör en långsam renässansblues för orgel och brass samt ett vokalverk baserat på ljud som produceras av det mänskliga örat.

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

KONSERT: Prins Eugen och musiken Mån 20 nov kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".