Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Pengarna är dina, fram till döden
Ons 10 okt 2012 kl 10:03
Ska man ha rätt att göra ett av sina barn arvslöst? Eller att testamentera alla sina tillgångar till hemlösa katter? Lagarna som reglerar arvsrätten är skrivna för en tid då många barn blev föräldralösa... och behövde få sin försörjning säkrad. Nu ses reglerna över i våra grannländer, är det dags att göra samma sak i Sverige? Debatt mellan advokaterna Svante Thorsell, som vill avskaffa arvslotten och Erica Striby som vill bevara den.

Reklam, ja tack!

I ett år har Plånbokens programledare Björn Häger låtit reklamen flöda hem i brevlådan. Resultatet har blivit en rejäl bunt färgglada erbjudanden. Men vilka är det som fortfarande försöker locka oss att handla genom reklamblad? Och lönar det sig verkligen?

Nya vägar att påverka

När allt fler säger nej till reklam hittar företagen nya vägar att påverka. Numera ingår produktplacering i så gott som varenda storfilm och även i böcker börjar varumärken dyka upp allt oftare. En annan het trend just nu är kända författare och artister som skriver avtal med varumärken om att både representera dem i sina verk och i reklam.

Expertsvar

- Jag har säsongsarbetat på massor av ställen under livet. Hur gör man för att se till så att man få all pension man har rätt till? Den och fler lyssnarfrågor besvaras av vår pensionsexpert Mikael Nyman.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Plånboken
Ons 09 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 02 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 26 jul kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 19 jul kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".