Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Islamiskt parti vill växa här
Fre 12 okt 2012 kl 14:03
Kontroversiell islamistisk rörelse, förbjuden i många länder, håller sin årliga kongress i Köpenhamn i helgen. Vilken är Hizb ut-Tahrirs politiska agenda? Varför växer rörelsen i Norden och vilka attraheras... av budskapet om en enda islamisk stat för alla muslimer med ett samhälle styrt av islamiska lagar och värderingar. Reportage med Hizb ut-Tahrirs talesman i Skandinavien, Chadi Freigeh, av Jenny Sanner Roosqvist och samtal med Göran Larsson, professor i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet och Salam Karam, journalist och doktorand i statskunskap vid University of London. Utrikeskrönika från Bryssel signerad Jens Möller. Exakt för 50 år sedan samlades Katolska kyrkan för det omvälvande andra Vatikankonciliet, som öppnade kyrkan mot världen. Vad betydde förändringarna och hur förvaltas arvet idag. Reportage av Åsa Furuhagen med Ritva Jacobsson och Madelene Fredell. Kvartsamtal med Leif Zern aktuell med boken om sin uppväxt i ett judiskt ortodoxt hem på söder i Stockholm. Vad dö
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".