Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kulturdokumentären är en 45 minuter lång radioupplevelse, som belyser och skärskådar samtiden. Där skapas...
Ett avsnitt från Kulturdokumentären
Klister, spray och betong
Mån 15 okt 2012 kl 14:03
En dag stod fem skulpterade hyenor intill Humlegården i Stockholm. De var gjutna i betong, vägde 100 kilo styck och hade rödbruna ögon som lös i natten. Erik och Petter i Malmö bestämde sig för att bygga... om utrymmet under en pir som låg i Limhamn. De byggde något som liknade en tvårumslägenhet, med parkettgolv och vitmålade väggar. Under en pendeltågsbro står Hop Louie, med sig har han sprayfärg och tre stora kartongbitar som tillsammans bildar det motiv han ska måla. Han har många favoritplatser som han ofta återvänder till och målar där om och om igen när det som satt där har sanerats bort.

Graffitin och det som kallas för gatukonst har gjort en lång resa från urbana miljöer i 60-talets New York till gallerier och museer världen över idag. Trots att det med åren har blivit en etablerad konstform så skapas det fortfarande på elskåp, väggar och tunnlar, men även på specifika och mer svåråtkomliga platser. Men vilka är de som bestämmer sig för att förändra dessa platser och skapa konst på våra gator, under våra broar och bakom våra skyltar? Jens Nielsen har mött personer som på olika sätt har en relation till staden och det offentliga rummet när de skapar sin konst.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturdokumentären
Kulturdokumentären
Mån 24 nov 2014 kl 14:03(44 min)
Kulturdokumentären
Mån 17 nov 2014 kl 14:03(44 min)
Kulturdokumentären
Mån 10 nov 2014 kl 14:03(44 min)
Kulturdokumentären
Mån 03 nov 2014 kl 14:03(44 min)
Kulturdokumentären
Mån 03 nov 2014 kl 14:00(44 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".