Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Kammarmusikkonsert med filharmonikerna
Ons 17 okt 2012 kl 19:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
19:30: Filharmonikerna i närbild Medverkande: Riikka Repo, viola, Sigrid Granit, kontrabas, Anna Riikonen, flöjt och piccolaflöjt, Anna Vaahtoranta, piano och Laura Stephenson, harpa. 1. Leos Janáček:... De blå gossarnas marsch. 2. Erwin Schulhoff: Concertino för flöjt, piccolaflöjt, viola och kontrabas. 3. Bohuslav Martinů: Flöjtsonat. 4. Claude Debussy: a) Syrinx. b) Sonat för flöjt, viola och harpa. 5. André Jolivet: Chant de Linos. Konsert 6/5, Grünewaldsalen, Stockholms konserthus. En Filharmoniker i närbild-konsert som tar dig med bortom repertoarens allfarvägar. Tjeckiskt från Leos Janácek, Erwin Schulhoff och Bohuslav Martinu samt franskt i form av Claude Debussy och André Jolivet. Bland dem är det Erwin Schulhoff som framför allt fått ny uppmärksamhet på senare år - efter att ha varit nästan helt bortglömd under flera decennier. Den Pragfödde och tysk-judiske tonsättaren Schulhoff avled i koncentrationsläger 1942, 48 år gammal.

Information om artisterna från Stockholms konserthus hemsida:

Riikka Repo
(född 1981) studerade vid Sibelius-Akademien i Helsingfors för Jouko Mansnerus och diplomerades 2008 med högsta betyg. Hon har utöver det studerat i London för David Takeno vid Guildhall School of Music and Drama och kammarmusik vid Edsbergs musikinstitut för Lars Anders Tomter. Hon har även deltagit i ett flertal mästarkurser, bland annat för Tabea Zimmermann i l’Academie Musicale de Villecroze.

Hösten 2006 vann Riikka Repo andra priset och Finska radions specialpris i den nationella tävlingen i Tammerfors. Hon är en aktiv kammarmusiker och har spelat på de flesta musikfestivaler i Finland. Hon har även framträtt som solist med flera orkestrar, bland dem Nationaloperans orkester i Helsingfors.

Numera är hon medlem i Vamlingbo-kvartetten, som kommer att ge konserter vid en rad festivaler i sommar.

Riikka Repo är medlem i Kungliga Filharmonikerna sedan hösten 2008. Hon spelar på en viola byggd av Leonhard Maussiel (1722) som ägs av Pohjola Banks konststiftelse.

Anna Riikonen är medlem i Kungliga Filharmonikerna sedan 2010. Född 1983 i Kontiolahti i östra Finland började hon spela flöjt med Caroline Kamppila i Joensuu, och senare studerade hon för Rainer Risberg i Lahtis och Anja Voipio i Helsingfors. 2004-10 studerade hon vid Sibelius-Akademin för Ilpo Mansnerus. Hon diplomerades 2010 med högsta betyg.

Riikonen har utöver det även studerat i Hamburg för Moshe Aron Epstein vid Hochschule für Musik und Theater och i Hannover för Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theater. Piccolaflöjt har hon studerat för Tapio Laivaara i Helsingfors och Gudrun Hinze-Hönig i Hannover. Hon har också deltagit i ett flertal mästarkurser, bland annat med Robert Dick, Michael Faust och Paul Edmund-Davies.

Anna Riikonen har spelat i många orkestrar i Finland och utomlands. Hon har också framträtt som kammarmusiker med en rad ensembler och som solist bland annat med Joensuu Stadsorkester. Närmast innan hon kom till Kungliga Filharmonikerna spelade hon i Kaarti Militärband i Helsingfors och i Uleåborg Symfoniorkester.

Laura Stephenson är född och utbildad i Kanada. Hon studerade främst med Judy Loman och bedrev även orkesterstudier med Alice Chalifoux.

Stephenson var soloharpist i Kitchener-Waterloo Symfoni och Canadian Chamber Ensemble innan hon 1992 blev Kungliga Filharmonikernas soloharpist. Stephenson är mycket intresserad av nutida musik och medlem av KammarensembleN.

Hon är också aktiv som kammarmusiker och har framträtt bland annat vid Gotlands Musikfestival, Lapplands Festspel, Saxå Kammarmusikfestival och Åbo Musikfestival. Till det kan läggas medverkan i en lång rad internationella nutida musik-festivaler tillsammans med KammarensembleN.

Vid sidan av den egna musikkarriären undervisar Laura Stephenson vid Lilla Akademien i Stockholm. Hon utsågs till Årets filharmoniker 2007.

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.26
    Kungliga Filharmonikerna Solister Riikka Repo Viola, Sigrid Granit Kontrabas, Anna Riikonen Flöjt Och Piccolaflöjt, Anna Vaahtoranta Piano, Laura Stephenson Harpa - Chant De Linos
    Kompositör: André Jolivet
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live
P2 Live
Igår kl 19:03(177 min)
P2 Live
Tor 21 sep kl 19:03(117 min)
P2 Live
Ons 20 sep kl 19:03(117 min)
P2 Live
Tis 19 sep kl 20:30(90 min)
P2 Live
Tis 19 sep kl 19:03(87 min)
Upptäck avsnitt från liknande program
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".