Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Att bygga vidare på gammal tro Och hopp för framtidens journalistik
Tis 16 okt 2012 kl 13:45
I andra delen av vår P1-serie "Vad ska man tro på", anser dipomaten Ulla Gudmundson att det är bättre att vi bygger vidare på gammal tro istället för att förkasta den. Och i serien om hopp och framtid... hävdar frilansjournalisten och författaren Anders Mildner att det finns stort hopp för dagstidningsbranschen.

Ulla Gudmundson reflekterar över vad framväxten av ett modernt, rationellt och till stora delar ateistiskt samhälle fört med sig.

För många människor har den existentiella grunden ryckts bort - och Gudmundson förespråkar därför att vi i våra etiska ställningstaganden bygger vidare på gammal tro, istället för att förkasta den.
 

 

Hoppfullt för tidningar

Hör också Anders Mildner, som hävdar att vi – trots vad andra påstår - aldrig haft så bra tidningar som nu. Det grundar han bland annat på ett samtal med den chefredaktör som suttit längst på sin post i Sverige: Jan A Johansson på Skånska Dagbladet i Malmö. 

Fler program i temat "Vad ska man tro på"

Böcker:

Länkar:
#link=333911#
#link=333912#

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
Östern bakom ögonlocken Igår kl 13:04(9:42 min)

I "Östern" tar den polske författaren Andrzej Stasiuk transsibiriska hela vägen till Kina för att försöka förstå den kommunistiska människan och sitt förflutna. Och kanske få syn på framtiden.

Egenintresset kan vara vår frälsning Ons 22 nov kl 13:04(10 min)

Hur lever man ett autentiskt liv? Sociologen Emma Engdahl om egenintresset som moralisk princip.

Jag raderar männen ur flickans telefon Tis 21 nov kl 13:04(11 min)

Är jag ett tomrum under lite tyg? Eller en människa? Jenny Teleman reflekterar över vad ett oönskat grepp om en liten flickas bröst egentligen betyder. Något som avgörs av de som står runtomkring. ‎

Öst och väst är ett kärlekspar Mån 20 nov kl 13:04(9:21 min)

Högerpopulister och religiösa extremister vill att vi lever i okunskap om att öst och väst är präglat av varandra. Men ibland går de inte ens att skilja åt, säger idéhistorikern Michael Azar.

Flera spektakulära fynd tyder på vida kulturella kontakter mellan vikingar och muslimer. Men vad visste de om varandra egentligen? Det funderar religionsvetaren Maths Bertell på.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".