Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Korta dokumentärer från nutiden. Nära samtal och reportage om människors liv och idéer.
Ett avsnitt från Tendens – kortdokumentärer
Samtalet Skaffa barn utan man
Tis 16 okt 2012 kl 11:03
Sjuttonåriga Ina Rosdal från Skagen blev till med hjälp av en anonym donator. Så länge hon kan minnas har hon letat efter mannen som hjälpte henne till livet. Men enda spåret hon har är att han är donatorn... nummer 137 på spermabanken Cryos International i Århus. Ina är inte ensam. Bara i Sverige födds ungefär 100 barn per år med hjälp av säd från anonyma donatorer. Vad betyder det för ett barn att inte ha tillgång till hela sitt ursprung när donatorn är anonym? Det här är fjärde programmet i Tendens sommarserie: ”Rötter”. Digas 29:30 ---AVA: Sist i Tendens hörde vi sjuttonåriga Ina Rosdal i telefonsamtal med Tendens Cecilia Mora. Det här var fjärde programmet i Tendens sommarserien: ”Rötter” och går i repris ikväll efter 20 nyheterna. Temat fortsätter nästa vecka. Om du missar några delar av serien kan du alltid gå in på nätet. Där kan du både lyssna och kommentera programmen: Sverigesradio.se/P1/Tendens. ---MED: Ina Rosdag, sjutonårig tjej fr
Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet Tendens – kortdokumentärer
Jag ljög om min ålder Tis 14 nov kl 11:04(26 min)

"Jag undviker folk och sociala sammanhang för jag vill inte ljuga mer", säger Ali. Han gjorde det för att öka chanserna att få stanna i Sverige. Hur är det att leva med den lögnen?

Entreprenören och flyktingkrisen Mån 13 nov kl 11:04(29 min)

Lubbe är entreprenör i Söderhamn och 2015 storsatsar han på flyktingbranschen. Det blir en annorlunda affär på många vis. Vi har följt honom i Campus Vågbro Park under ett år.

En pissfitta till journalist Tis 07 nov kl 11:04(28 min)

På två och en halv månad får Sarah Britz 73 olika mejl från en man som tycker att hon skriver om fel saker och gör ett dåligt jobb. "Din jävla pissfitta." Det ingår i jobbet. Eller?

Jävla politiker!!! Mån 06 nov kl 11:04(29 min)

Hur mycket hat och hot skall en politiker tåla? För Erik Lövgren, regionråd i Västernorrland, blev det råa samtalsklimatet kring nedläggningen av BB i Sollefteå det som fick bägaren att rinna över.

Jag sökte kontakt med min döda pappa Tis 31 okt kl 11:04(28 min)

Nataschas pappa dog när hon var åtta år och allt sedan dess har hon saknat honom. När hon sen i vuxen ålder fick kontakt med ett medium förändrades allt.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".