Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Susanna Alakoski. Jeffrey Eugenides. Gatsby#3.
Lör 20 okt 2012 kl 08:05
Vi pratar skam och fattigdom med Susanna Alakoski som gästar studion och berättar om sin nya, starka bok Oktober i Fattigsverige. Hur skriver hon om sin svåra tonårsperiod? Marie Lundström hälsar på hemma... hos litterära stjärnan Jeffrey Eugenides i USA, aktuell på svenska med romanen En Kärlekshandling. Han rastar sin pudel och berättar varför en swimmingpool i trädgården kan göra en människa olycklig. Mark Levengood avslöjar vilken bok som förändrade hans liv. Ann Jäderlund läser ur sin nyöversättning av Emily Dickinson. Slutligen: sista delen av Bokcirkeln. Författarna Mons Kallentoft och Majgull Axelsson diskuterar romanen Den store Gatsby - är den med rätta en av de stora amerikanska klassikerna eller ej? Har du en åsikt om Gatsby? Samtalet pågår för fullt hos Boktips! Susanna Alakoski: Oktober i Fattigsverige (2012), Svinalängorna (2006). Emily Dickinson: Gång på gång är skogarna rosa (översättning Ann Jäderlund, 2012). Jeffrey Eugenides: En kärlekshandling (översättning Niclas Nilsson), Middlesex (översättning Hans-Jacob Nilsson 2002), Dödens jungfrur (översättning Stefan Gurt). Mark Levengood, Rosor, min kära, bara rosor (2012) F. Scott Fitzgerald, Den store Gatsby (övers Christian Ekvall).

Musik som spelats i avsnittet

  • 08.05
    Tape - In Valleys
    Album: Revelationes
    Kompositör: Tape
    Bolag: HÄPNA
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio

Det är säsongsavslutning i Lundströms Bokradio! Och vi ägnar ett helt program åt det förra århundrandet: 1900-talet. Vad minns du?

Vi går rätt in i lyriken den här veckan. Rör sig kroppen när en läser dikt? Vad är egentligen en poet? Vi ägnar 41 minuter åt att få svar på detta.

Programledare: Marie Lundström

Vi bokcirklar kring sista delen i Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood, och så får vi internationellt storbesök av nigerianska Ayobami Adebayo.

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".