Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Jag längtar efter en riktig vän
Tor 25 okt 2012 kl 11:03
Jenny är 18 år och längtar efter en vän. En riktig vän. Någon man kan hänga med, prata allvar med, skoja och skratta med. Men väldigt ofta blir Jenny osams med de som hon tror är hennes vänner. Det slutar... för det mesta med att relationen rinner ut i sanden. Hur tar man i konflikter utan att skrämma iväg den andra? Hur berättar man för någon att man är ledsen? Hur gör man för att behålla en vän? När Anna bara var ett spädbarn blev hon i perioder lämnad av sin mamma. Som vuxen har hon haft svårt att våga lita på människor och svårt att skapa långvariga kärleksrelationer. Kan tidiga separationer påverka en genom hela livet? Och hur gör man i så fall för att läka?
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
När allting är svart Igår kl 11:04(28 min)

Det är så ensamt, säger Johan. Det är ingen mening med nånting. Så har det känts i ett par månader nu. Johan är 33 år och hans liv har liksom stannat av. Och ingen runt honom vet hur dåligt han mår.

På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Jag vill sluta hoppas Tor 09 nov kl 11:04(29 min)

Camilla är trött på hårda ord, svek och ensamma kvällar. Hon vet att hon gör rätt som lämnar honom. Ändå kan hon inte sluta hoppas på att det ska bli de två igen. Att han ska vilja ha henne tillbaka.

I skuggan av mig själv Tor 02 nov kl 11:04(28 min)

Micke är väldigt bestämd på att följa sin egen väg och har svårt att kompromissa i relationer. Men nu har han kommit till vägs ände och behöver pröva något nytt.

Mamma, jag - och mina barn Tor 26 okt kl 11:04(26 min)

Jonas har brutit kontakten med sin mamma. Men han vill inte att det ska drabba hans barn. Hur gör han för att låta dem få ha en god relation till sin farmor men samtidigt skydda sig själv?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".