Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Drömresan blev en mardröm
Ons 24 okt 2012 kl 10:03
I fyra månader stod hon ut, sen lämnade Maria Australien och åkte hem. Maria som skulle vara utbytesstudent i ett års tid hamnade i en familj där de knappt pratade med henne. När hon äntligen fick byta... familj, blev inte det heller bra. Vad kan man göra för att undvika att språkresan blir en skräckresa och vilka rättigheter har man då det går fel?

Naturen påverkas av pappersreklam

Jonas Rudberg, expert på skogsfrågor hos Naturskyddsföreningen om direktreklamens påverkan på skogen. Plånbokens programledare har fått 17,4 kg reklam i sitt brevinkast sedan han tog bort "reklam nej tack"-lappen för ett år sedan. Hur påverkar pappersreklamen naturen?

 

Svårt att hitta rätt storlek

Hälften av Sveriges vuxna befolkning bär en dagligen, ändå är det en svår vara att köpa. Enligt en undersökning som klädeskedjan Debenhams har gjort bär 85% av alla kvinnor fel storlek på sin bh. Hur gör man för att hitta rätt bland kupor och omkretsmått? Plånboken tar hjälp av Camilla Thulin och Samira Hägglund för att reda ut problemen.

Expertsvar

Behöver jag komplettera min sjuk- och olycksfallsförsäkring? Den frågan och många andra svarar Plånbokens expert Gunnar Olsson på.

Veckans lyssnarlista

Lyssnarnas åsikter om vad man ska ha rätt att testamentera till sina barn.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Igår kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 13 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 06 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 30 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 23 aug kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".