Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Kungabokskoll och sponsrat gräv
Lör 27 okt 2012 kl 11:03
Vi kollar kungabokskriget Den slog ned som en bomb när den kom för två år sen, Den motvillige monarken. Kungen hade gjort sig själv till en säkerhetsrisk genom att umgås med grovt kriminella som erbjöd... damer som underhållning. Enligt en ny motbok - Från en säker källa - har Kungen aldrig varit i den där. Källor står mot källor och författare mot författare. Vi har läst böckerna i veckan lagt pussel. Vad är sant? Reportrar Karl Brodin, Lars Truedson och Katarina Andersson. Tål trovärdigheten sponsrade gräv? Och så undrar vi om sponsrad journalistik är en ny trend i kristider. Dagens Arena gjorde förra veckan ett avslöjande efter att ha fått sponsring från fackförbundet Elektrikerna. En bra nyhet blev det om hur Skatteverket använt svart arbetskraft. Men vad händer med trovärdigheten när man får pengar från en part för att gräva fram ett scoop? Reporter Katarina Andersson. Pizzakuppen som kom av sig Och så om pizzor, parasiter och presidentvalsdebatter. Lyssna på historien om hur Pizza Hut försökte kuppa sig in i den amerikanska tv debatten. Corporate Storytelling smäller högre än annonser och reklam. Reporter Erik Hedtjärn.

Musik som spelats i avsnittet

 • 11.20
  Pan American - Steel Stars
  Album: Ej Angivet
  Kompositör: Pan American
  Bolag: ?
 • 11.30
  Mark Knopfler - Working On It
  Album: Wag The Dog
  Kompositör: Mark Knopfler
  Bolag: VERTIGO
 • 11.30
  Uppgift Saknas - Breaking Bad Theme
  Kompositör: Porter, Dave
 • 11.33
  Elmer Bernstein, Royal Philharmonic Orchestra (London) - North By Northwest
  Album: This Is The Return Of Cult Fiction
  Kompositör: Bernard Herrmann
  Bolag: GROOVE
 • 11.37
  New Concert Orchestra - Pizza Pie
  Album: Background Music
  Kompositör: Frank Talley
  Bolag: BOOSEY & HAWKES
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna

Vi berättar om nya siffror från Rättviseförmedlingen. Varför är svensk journalistik så ojämställd? Kommer influencers öka öppenheten eller krävs hårdare tag mot smygreklam? Och om fake news-debatten.

Norran hade fel när busschaufför påstods visat porr för barn. Utredning om SR-profil klar – chefer agerade inte. Expressen ville styra artikel enligt Medievärlden. Ifrågasatt Östling-fokus efter UG.

Special: Symbolerna som drev dreven Lör 04 nov kl 11:03(35 min)

Vi repriserar tre delar ur vår sommarserie 2017. Om detaljerna som blev symbol för en hel granskning eller drev – ibland på bekostnad av den större bilden. Om kissblöjor, knäckebröd och kaffeflickor.

Hur fungerar pressetiken i ett läge där "alla" redan vet allt? Hör kvinnorna som gjorde uppror mot sexism och gubbsjuka på Aftonbladet -78. Hårt kritiserad forskarteori blev vikinganyhet med vingar.

Hård kritik mot Aftonbladet och TV4 efter upproret mot sexuella trakasserier och övergrepp. Vi besöker Helsingfors och Amsterdam. Hur blir det med public service-finansiering via skatten?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".