Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Jag vill bli förstådd av min pojkvän
Tor 01 nov 2012 kl 11:03
Hanna är inne i en svår period i livet. Hon är sjukskriven och känner sig skör och vilsen. Och just nu behöver hon få extra mycket energi från sin pojkvän. Dom bor 100 mil från varandra och ses bara på... helgerna. Träffarna blir komprimerade och mycket ska fungera då. Men ibland blir det inte så bra som Hanna skulle önska. Hon vill göra rätt och själv förstå. Diskussionerna slutar ofta i frustration. Och pojkvännen säger att han inte förstår henne. Nu ringer Hanna till Radiopsykologen för att få råd om hur hon ska kunna bli tydligare i sin kommunikation. För Anna var ADHD-diagnosen en befrielse. Äntligen fick hon en förklaring till varför hon hela livet känt sig annorlunda. Det har inte handlat om att hon är dum eller ointelligent. Helst vill hon berätta för alla om sin diagnos. Men hon har blivit avrådd. Folk kanske inte är tillräckligt öppna ännu. - Ska jag behålla diagnosen för mig själv, undrar hon i sitt brev till Radiopsykologen.
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Jag vill sluta hoppas Tor 09 nov kl 11:04(29 min)

Camilla är trött på hårda ord, svek och ensamma kvällar. Hon vet att hon gör rätt som lämnar honom. Ändå kan hon inte sluta hoppas på att det ska bli de två igen. Att han ska vilja ha henne tillbaka.

I skuggan av mig själv Tor 02 nov kl 11:04(28 min)

Micke är väldigt bestämd på att följa sin egen väg och har svårt att kompromissa i relationer. Men nu har han kommit till vägs ände och behöver pröva något nytt.

Mamma, jag - och mina barn Tor 26 okt kl 11:04(26 min)

Jonas har brutit kontakten med sin mamma. Men han vill inte att det ska drabba hans barn. Hur gör han för att låta dem få ha en god relation till sin farmor men samtidigt skydda sig själv?

Jag behöver ett tydligt avslut Tor 19 okt kl 11:04(29 min)

- Det känns som att jag inte kan släppa taget, trots att jag vill. Emma är känslomässigt kvar i sin senaste relation och hon behöver sätta gränser för att gå vidare.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".