Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Tryckfrihetsmål än en gång
Sön 04 nov 2012 kl 18:00
Löpsedeln som fälldes När Expressen på löpet skrev att dåvarande vänsterpartiledaren Gudrun Schyman skulle spela in porrfilm, reagerade hon starkt och stämde tidningen. Striden om denna löpsedel blev också... orsak till att tidningens ansvarige utgivare Joachim Berners dittills spikraka karriär bröts av. I Julia Lundbergs reportage berättar de öppenhjärtigt om känslorma som revs upp. Reportern som vägrade bli hjälte Reportern som vägrade bli hjälte kan hon kallas, dåvarande DN-reportern Ann-Marie Åsheden som kallades inför domstol för att svara på frågan om vem som var den hemliga källan till en uppgift i hennes artiklar. Hon svarade - men det ledde till stenhård kritik från kolleger, som ville att hon skulle vägrat - och genom att ta straffet för det bli en hjälte. Reporter: Katarina Andersson. Ture Nerman fick fängelse efter nazimotstånd Tidningen Trots Allt var en viktig opinionsbildare mot nazismen i Sverige under Andra världskriget. Men den svenska regeringen, som var rädd för att tidningen äventyrade landets säkerhet i en känslig tid, försökte stoppa Trots Allt. Fredrik Johnsson berättar historien om tidningen och den modiga grundaren Ture Nerman.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna

Expressen till hård attack mot Aftonbladet. Men varför så tyst kring de egna metoo-anklagelserna? Om krisen på Aftonbladet. TT kritiseras i egen metoo-rapport. Och oviss framtid för mediestödet.

Hjärtskärande när sjuka söker sista hoppet utomlands. Men hur ska medier bevaka kontroversiella behandlingar? Så mycket vet Facebook om dig. Och namnpubliceringar under metoo: När, vem och varför?

Efter VD:s avgång, har produktionen påverkats av UR:s omorganisation? Ekot rapporterar mot bättre vetande om SR-profil. Journalisternas upprop #deadline. Får man underteckna och samtidigt rapportera?

Vi berättar om nya siffror från Rättviseförmedlingen. Varför är svensk journalistik så ojämställd? Kommer influencers öka öppenheten eller krävs hårdare tag mot smygreklam? Och om fake news-debatten.

Norran hade fel när busschaufför påstods visat porr för barn. Utredning om SR-profil klar – chefer agerade inte. Expressen ville styra artikel enligt Medievärlden. Ifrågasatt Östling-fokus efter UG.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".