Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
När Wilders kom till Malmö
Fre 02 nov 2012 kl 14:03
Den holländske islamkritikern Gert Wilders på sitt första officiella sverigebesök, inbjuden av det svenska tryckfrihetssällskapet. Det kontroversiella besöket i Malmö föranledde polisuppbåd, motdemonstrationer... och utdelande av rosor från det muslimska studieförbundet Ibn Rushd. Vilka kom på Wilders föredrag och vad talade han om? Reportage av Natacha Lopez. Samtal med islamologen Johan Cato, som lägger fram avhandlingen När islam blev svenskt - föreställningar om islam och muslimer i svensk offentlig politik 1975-2010. Vilka tydliga skiften finns och hur har förställningarna förändrats över tid? Israelvänlig amerikansk utrikespolitik en viktig valfråga för evangelikala kristna väljare. Stödet tas emot med blandade reaktioner från pro- israeliska judar i USA. Petra Socolovsky reporter i Washington. Våra gravstenar blir alltmer personligt utformade och speglar vår individcentrerade tid precis som gravstenar alltid speglat sin tid och samhällsstruktur. Reportage av Åsa Kjellman Erici.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".