Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Tar upp alla aspekter av naturen, från njutning till forskning.
Ett avsnitt från Naturmorgon
Höstmörkret sänker sig - då samlas Naturpanelen
Lör 10 nov 2012 kl 06:14
Ju kallare, blåsigare, snöigare och blötare naturen ter sig så här i mitten av november - desto varmare, grönare, skönare, enklare och mysigare framstår livet i det tropiska växthuset i Botaniska trädgården... vid Lunds universitet. Det är just då den samlas just där, Naturpanelen. Naturmorgons expertpanel som består av Susanne Åkesson, professor och zooekolog på universitetet; Lennart Engstrand, botanist och tidigare föreståndare för trädgården; och småkrypsspecialisten Dave Karlsson, forskare och chef för Station Linné på Öland. Få är de frågor denna expertpanel gått bet på under åren. Men testa den gärna! Skicka dina kluriga frågor, märkliga fynd eller bilder till naturmorgon@sr.se Naturmorgon, 359 30 Växjö SMS 722 50 (skriv först P1/natur/ och därefter din fråga, namn och telefonnummer) Ofta följer det med en bild, en illustration eller ett fynd när våra lyssnare skickar in frågor. På lördag kan du dessutom ringa direkt till programmet!

Musik som spelats i avsnittet

  • 06.14
    Håkan Malmberg - Naturmorgon
    Kompositör: Håkan Malmberg
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Naturmorgon

Experterna i vår naturpanel samlas i Botaniska trädgården i Lund för att i ett direktsänt program svara på lyssnarfrågor. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Sorkarnas liv och omprogrammerade insekter Lör 11 nov kl 06:10(96 min)

Vi spanar efter Sveriges vanligaste däggdjur, skogssorken, och andra smågnagare. Och möter fjärilslarven som omprogrammerats för att skydda sin värsta fiende. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Vi följer med inventeraren Anders Gunnarsson för att få koll på lodjur. Och så åker vi till en skog i Dalarna där det undersöks hur olika sorts skogsbruk påverkar naturen.Programledare: Mats Ottosson.

Vi sänder från dovhjortens parningslek och möter också kronhjorten. Dessutom åker vi till den mytomspunna ön Blå jungfrun där man numera får övernatta. Programledare är Mats Ottosson.

Vi sänder från ett gömsle i Västerbotten där vi hoppas på kungsörn. Och så möter vi Sven Olof Ulefors som upptäckt flera hundra nya arter av puckelflugor. Programledare är Joacim Lindwall.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".