Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Jordi Savall och Concerto Copenhagen
Ons 07 nov 2012 kl 19:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
19:30-21:30: Konsert med Jordi Savall och Concerto Copenhagen 1. Guillaume Dumanoir/Anonymus: Suite du ballet de Stockholm. 2. Jean Baptiste Lully: Svit ur Alkestis. 3. Georg Philipp Telemann: Svit D-dur... för viola da gamba och stråkar. 4. Georg Friedrich Händel: Svit ur Water music. Konsert 21/10, Stockholms konserthus. Den spanske gambisten och dirigenten Jordi Savall har varit en av förgrundsgestalterna inom "early music"-vågen sedan början av 1970-talet. "Early music" är ursprungligen ett samlingsnamn för all musik som kom före barocken, men har svällt till att även innefatta musik från denna epok. Men det kan också sägas vara en attityd gentemot tidstrogna instrument; för en "early music"-musiker torde det vara otänkbart att spela klavermusik av Johann Sebastian Bach på något annat än en cembalo. Tillsammans med Concerto Copenhagen - också entusiaster av barockmusik, men även musik från klassicismen - gav Jordi Savall en konsert på Stockholms konserthus förra månaden. På programmet stod musik från storheter som Händel, Telemann och Lully men också det lite mer udda stycket Suite du ballet de Stockholm. Läs mer om Läs mer om

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.38
  Jordi Savall, Concerto Copenhagen - Suite Du Ballet De Stockholm.
  Kompositör: Guillaume Dumanoir, Anonymus
 • 20.08
  Jordi Savall, Concerto Copenhagen - Svit Ur Alkestis.
  Kompositör: Jean Baptiste Lully
 • 20.32
  Jordi Savall Viola Da Gamba, Concerto Copenhagen - Svit D-Dur För Viola Da Gamba Och Stråkar.
  Kompositör: Georg Philipp Telemann
 • 20.54
  Jordi Savall, Concerto Copenhagen - Svit Ur Water Music.
  Kompositör: Georg Friedrich Händel
 • 21.27
  Michael Behringer Cembalo, Xavier Diaz Luta, Jordi Savall Viola Da Gamba - Musette G-Dru
  Kompositör: Marin Marais
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live
Konsert med Duboistrion Igår kl 20:55(35 min)

Musik av Beethoven, Ibert, Thuri, och Stamitz. Konsert 19/1, Radiohuset, Prag. Från tjeckiska radion.

Håkan Hardenberger har av en engelsk tidning kallats ”The best trumpet player in the galaxy”. Hör honom här spela Mark Anthony Turnages trumpetkonsert, som fått namnet Håkan.

Hör den finländska dirigenten Dalia Stasevska göra bejublad debut i Berwaldhallen. Dessutom fokus på oboen när orkesterns egen Emmanuel Laville är solist i Vaughan-Williams oboekonsert.

Hör premiären av Emmy Lindströms nyskrivna klarinettkonsert som inspirerats av den stora heden Hampstead Heath i London, med dess med uråldriga ekar, exotiska papegojor, dammar och konstverk.

KONSERT: Jojje Wadenius med bandet Cleo Tis 12 dec kl 20:30(90 min)

Legendaren Jojje Wadenius spelar här tillsammans med bandet Cleo i en konsert fylld av melodisk jazzfusion och funk med lite blues i botten.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".