Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Bodelningen som aldrig tar slut
Ons 07 nov 2012 kl 10:03
Helen har väntat i fyra år på att bodelningen efter skilsmässan ska bli färdig. Räkningen till advokaten växer utan att Helen vet vad notan kommer att sluta på. Trots flera försök att få ett avslut för... att kunna gå vidare väntar hon fortfarande på att bodelningsförrättaren ska avsluta ärendet. Hur ser konsumentskyddet ut för den som inte är nöjd med sin advokat?

Etik och moral i företagsvärlden

Så gott som alla skriver under på att den som jobbar ska ha en skälig lön, samtidigt köper vi billiga kläder utan att tänka på vem som betalar i slutändan. Vad händer med den goda tanken på vägen till affären? Tomas Brytting docent i företagsekonomi med inriktning på etik och moral, gästar Plånboken.

Råttor – överallt

De orsakar kabelbrott,  bränder, och stor förstörelse i  våra källare och hem.  Idag är råttorna nästan dubbelt så många som oss människor i storstäderna. Och de tar sig in överallt. Men vad gäller om du drabbas av råttor? Vilka skador kan du få ersättning för? Och hur kan du göra för att skydda dig.

Expertsvar

Från vilket år räknas tjänstepensionen? Den frågan och många fler besvarar Plånbokens pensionsexpert Mikael Nyman.

I förra veckans program tipsade Carina Lundgren om nix-adresserat dit man kan vända sig om man vill slippa personadresserad direktreklam i brevlådan. Numret dit är 020-55 70 00

Veckans lyssnarlista

Om lyssnarnas upplevelser av advokattjänster.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Ons 20 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 13 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 06 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 30 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 23 aug kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".