Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld
Kampen om den ekonomiska vetenskapen
Fre 09 nov 2012 kl 12:10
Under hösten har vi sänt en serie i Vetandets Värld som handlat om ekonomi som vetenskap. I programmen riktas hård kritik mot nationalekonomins förmåga att förklara och förutse händelser i vår ekonomi... Ifrågasättandet av ekonomiforskningen har i sin tur har gett upphov till starka reaktioner och det har uppstått en tvärvetenskaplig maildiskussion om nationalekonomins vetenskaplighet i Vetenskapsradions brevlåda.

I den här femte delen i vår serie om ekonomi ska vi därför ha en debatt mellan Alf Hornborg, professor i humanekologi vid Lunds Universitet, och Olof Johansson-Stenman, professor i nationalekonomi vid Göteborgs Universitet. Alf Hornborg har jämfört dagens nationalekonomer med medeltidens prästerskap, något som Olof Johansson-Stenman reagerat starkt på.

Lars Magnusson, professor i ekonomisk historia vid Uppsala Universitet, kommenterar också diskussionen som uppstått efter programmen.

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Fre 23 jun kl 12:10(20 min)
Tor 22 jun kl 12:10(19 min)
Ons 21 jun kl 12:10(20 min)
Tis 20 jun kl 12:10(19 min)
Mån 19 jun kl 12:10(19 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".