Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Whitacre, Pärt och Sixten med Radiokören
Sön 11 nov 2012 kl 21:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
21:30: Konsert med Radiokören och Nordiska kammarorkestern Solister: Karin Ingebäck, sopran och Anders Larsson, bas. Dirigent: Ragnar Bohlin. 1. Arvo Pärt: Cantus till minne av Benjamin Britten. 2. Eric... Whitacre: When David heard. 3. Fredrik Sixten: Requiem. Konsert 1/11, Gustav Adolfskyrkan, Sundsvall. Eric Whitacre är en relativt ung (född 1970) tonsättare från USA. When David heard är hans musikaliska tolkning av Andra Samuelsboken 18:33 i Gamla Testamentet ("Då blev kungen häftigt upprörd. Han gick upp i kammaren ovanför porten, och han grät och ropade: ”Absalom, min son, min son! Absalom, min son! Om jag ändå hade fått dö i stället för dig! Absalom, min son, min son!”). Svenske Fredrik Sixtens Requiem är en djupt personlig sorgesång som komponerades efter att en nära vän till tonsättaren hastigt insjuknat och dött, endast 37 år gammal. Arvo Pärt är bekant för alla som intresserar sig för modern körmusik - här få vi höra hans Cantus till minne av Benjamin Britten, komponerad 1977 under den omvälvande period då den estniske tonsättaren hittade sin unika tintinnabuli-stil. Radiokören gör här ett besök i Gustav Adolfskyrkan i Sundsvall och får sällskap av Nordiska kammarorkestern. Dirigent är Ragnar Bohlin, ledare för San Francisco Symphony Orchestras kör.

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.33
  Nordiska Kammarorkestern, Dirigent Ragnar Bolin - Cantus In Memory Of Benjamin Britten
  Kompositör: Arvo Pärt
 • 21.44
  Dirigent Ragnar Bolin, Radiokören - When David Heard
  Kompositör: Eric Whitacre
 • 22.02
  Anders Larsson Bas, Radiokören, Karin Ingebäck Sopran, Nordiska Kammarorkestern, Dirigent Ragnar Bolin - Requiem
  Kompositör: Fredrik Sixten
 • 22.57
  Hagen-Kvartetten - I Crisantemi
  Album: Verdi - Puccini - Muzio
  Kompositör: Giacomo Puccini
  Bolag: DGG
 • 23.06
  György Kurtag, Marta Kurtag - Kantat Nr 106 (Gottes Zeit Ist Die Allerbeste Zeit): Nr 1, Sonatina (Arr)
  Album: Jatekok
  Kompositör: Johann Sebastian Bach
  Bolag: ECM
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Hör Elina Vähälä som solist i uruppförandet av Jan Sandströms violinkonsert och sen återvänder vi till New Directions Festival i Piteå och hör Erik Westbergs vokalensemble.

Var beredd på långa klanger och oväntade harmonier i detta festivalnedslag. Hör en långsam renässansblues för orgel och brass samt ett vokalverk baserat på ljud som produceras av det mänskliga örat.

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

KONSERT: Prins Eugen och musiken Mån 20 nov kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".