Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Kan religion ge rätt till hemundervisning?
Fre 09 nov 2012 kl 14:03
Omstridd dom i Göteborgs kammarrätt ger en judisk ortodox familj rätt att hemskola sina barn med hänvisning till religion. Domen har överklagats till högsta förvaltningsrätten. Vad betyder det om domen... kvarstår? Reportage hemma hos familjen Angerstig som länge kämpat för att få hemundervisa och samtal med Jonas Himmelstrand ordförande i ROHUS, riksorganisationen för hemundervisning, som flyttat till Åland för rätten att hemskola och Helene Odenjung, folkpartistiskt kommunalråd i Göteborg. Påvens butler, som läckte hemliga dokument och nu sitter fängslad, har inte lämnats till den italienska rättvisan utan sitter kvar i Vatikanen. Varför? BBCs Vatikan och Romkorrespondent reder ut tillsammans med Sören Wibeck. Rapport från Alice Petrén om en förestående lag i Frankrike som kan ge homosexuella rätt att ingå äktenskap. Ni finns ett lagförslag för parlamentet att ta ställning till i början av 2013. Religiösa ledare varnar för moraliskt förfall. Skilsmässorna ökar bland de som tillhör den s
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".