Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Djur och knark väcker känslor
Lör 10 nov 2012 kl 11:03
Den mörka hemligheten på zoo Kalla Faktas reportage för några veckor sedan om döda djur, lögner och en fryscontainer på Parken Zoo i Eskilstuna satte känslorna i brand. Det målade upp bilden av en cynisk... verksamhet där djurparksdjur dödades för att ersättas med nya, mer attraktiva för att locka besökare. Att djur avlivas på svenska djurparker är varken ovanligt eller olagligt. Trots det blev det en stor och infekterad story. Mycket på grund av att djurparkschefen i första läget förnekade att djuren avlivats och ljög om saken. Katarina Andersson har granskat Kalla Faktas inslag och berättar om en mörk hemlighet som det sällan pratas om. SvT anklagas för kampanj mot ny knarkvård Sveriges Television har fått kritik för ett dussin inslag om nya inslag i missbruksvård. De senaste åren har den svenska narkotikapolitiken förändrats. Det som kallas "skadelindring" har, med stöd i modern forskning men under betydande motstånd från vissa håll, sakta klivit in även i Sverige. SvT har i ett dussin inslag i sina nyhetsprogram Aktuellt, Rapport, ABC-nytt, Gomorron Sverige och Kommentatorerna gjort kritiska inslag om just de få inslag som finns i Stockholm av så kallad skadelindrande missbrukarvård. Men ordet skadelindring nämns inte i reportagen och något sammanhang ges inte. Kritiker anklagar nu tv-bolaget för att bedriva kampanj mot de nya inslagen i narkotikapolitiken. Reporter Caroline Jägerfeld. Tio USA på ett Kina i medierna Aldrig någonsin har ett amerikansk val bevakats så hårt av svenska medier som i år. Det visar den undersökning som medieanalysföretaget Infopack tagit fram åt oss på Medierna. Sedan maj har det skrivits omkring 7 000 svenska artiklar om det amerikanska valet. Det är tio gånger så mycket som de som skrivits om valet av Kinas nya ledare. Är det rimliga proportioner? Reporter Tove Palén.
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna

Expressen till hård attack mot Aftonbladet. Men varför så tyst kring de egna metoo-anklagelserna? Om krisen på Aftonbladet. TT kritiseras i egen metoo-rapport. Och oviss framtid för mediestödet.

Hjärtskärande när sjuka söker sista hoppet utomlands. Men hur ska medier bevaka kontroversiella behandlingar? Så mycket vet Facebook om dig. Och namnpubliceringar under metoo: När, vem och varför?

Efter VD:s avgång, har produktionen påverkats av UR:s omorganisation? Ekot rapporterar mot bättre vetande om SR-profil. Journalisternas upprop #deadline. Får man underteckna och samtidigt rapportera?

Vi berättar om nya siffror från Rättviseförmedlingen. Varför är svensk journalistik så ojämställd? Kommer influencers öka öppenheten eller krävs hårdare tag mot smygreklam? Och om fake news-debatten.

Norran hade fel när busschaufför påstods visat porr för barn. Utredning om SR-profil klar – chefer agerade inte. Expressen ville styra artikel enligt Medievärlden. Ifrågasatt Östling-fokus efter UG.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".