Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett forum för den talade kulturessän där samtidens och historiens idéer prövas och möts.
Ett avsnitt från OBS
Politiska kampen i Västpapua i medieskugga Och om två franska tanter i Europas centrum
Tis 13 nov 2012 kl 13:45
Idag besöker statsminister Fredrik Reinfeldt och handelsminister Ewa Björling Indonesien - det gör vi också, fast ett av landets ytterområden, där kampen för politiska rättigheter sker helt i skymundan... Men detta tänker journalisten Thomas Petersson ändra på. Hör också frilansjournalisten Hilda Ärlemyr i vår serie om europeisk identitet, idag om två helt olika franska tanter på var sin sida av en bro i Paris utkant...

Sedan Västpapua i Indonesien öppnades för turister har resereportagen blivit många från den plats, där besökarna enligt broschyrerna kan möta ”de sista genuina naturfolken”.

Men i medierna är det ofta tyst när det gäller papuanernas politiska kamp för sina rättigheter. Det ska Thomas Petersson ändra på nu. För papuanernas kamp sker i ett område där naturtillgångarna exploateras hänsynslöst. 

Så länge papuanerna har framställts som en primitiv kuriositet, har det varit lättare att få en plats i det mediala strålkastarljuset. Men utan primitiva tvångströjor har det varit svårt eller omöjligt för papuaner att göra sina politiska röster hörda.

Hilda Ärlemyr porträtterar sedan två franska tanter, som är helt ointresserade av att integreras med varandra.

Det är lustigt. Två tanter sitter i varsin soffa på varsin sida om en bro som inte många använder, och fnyser åt varandra. Visst är det fint av EU att bygga broar, men någon måste ju också gå över dem.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet OBS
OBS
Igår kl 13:04(11 min)
OBS
Tor 17 aug kl 13:04(9:40 min)
OBS
Ons 16 aug kl 13:04(10 min)
OBS
Tis 15 aug kl 13:04(9:00 min)
OBS
Mån 14 aug kl 13:04(8:37 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".