Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Hur ska jag stilla min längtan?
Tor 15 nov 2012 kl 11:03
När hon var yngre hade Maja kärleksrelationer, både kortare och mer långvariga. Men nu när hon är 35 och verkligen vill träffa en livskamrat har det blivit så svårt. Kanske är hon rädd. Kanske har hon... tappat förmågan. Eller vad handlar det om? Hon vill inte ses som desperat. Och hon vill inte låta hela sin tillvaro styras av sin längtan efter någon att dela livet med. Maja ringer till Radiopsykologen och frågar: vad kan jag göra annorlunda? Lotta har nyligen bytt jobb efter att ha varit sjuk i stress. Då tyckte hon att det kändes bra att gå vidare. Men hon känner sig nedgraderad på sitt nya arbete och känner ingen gemenskap med kollegorna. Hur viktig är den sociala biten av ett arbete, undrar Lotta i sitt brev.
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
Ett ögonblick i sänder Kl 11:04(28 min)

Maria är 72 år och rädd för framtiden. Hon är nöjd med sitt liv men tanken på hur det ska bli framöver skrämmer henne. Hur lever man på väldigt lite pengar? Och hur är det att bli beroende av andra?

Christina har haft tre hundar som hon älskat och vårdat. Men nu är de döda och allt som finns är sorgen. Och den är stark. - Jag trodde den skulle gå över men den släpper inte greppet, berättar hon.

Bara vara jag Tor 30 nov kl 11:04(29 min)

När ångesten är som starkast vill jag bara försvinna, säger Andrea. Jag mår så illa att jag inte vart jag ska ta vägen. Jag vill bara bort.

När allting är svart Tor 23 nov kl 11:04(28 min)

Det är så ensamt, säger Johan. Det är ingen mening med nånting. Så har det känts i ett par månader nu. Johan är 33 år och hans liv har liksom stannat av. Och ingen runt honom vet hur dåligt han mår.

På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".