Petter Stordalen

Petter Stordalen foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hotellägare

Direkt från Oslo, sänder Petter Stordalen sitt Sommarprogram:

- Jag glömmer aldrig den dagen då jag köpte mitt första hotell. Det var en sån vacker dag i juni 1996. Det låg i en pytteliten by i södra Norge, det hade nyss gått i konkurs. Men jag sa, om tio år ska vi ta över hela den norska hotellmarknaden och sen ska vi bli först i hela Skandinavien. Folk skrattade så de nästa måste bäras ut ur rummet den dagen, men de skulle inte skratta länge...

Sändes lördag 7 juli 2012 kl 13:00

– I mitt Sommar ska jag berätta hur dina största motgångar också kan bli dina största framgångar. Jag ska berätta om när jag fick sparken, när jag skilde mig och om hur jag hittade kärleken på nytt – både i business och i livet. Kort sagt: i mitt Sommar bjuder jag på allt.

Om Petter Stordalen

Norsk mångmiljardär som äger och driver Nordens största hotellkedja, Nordic Choice Hotels, med över 9 000 anställda. Känd för sin entusiastiska ledarstil och för spektakulära hotellinvigningar. Började som jordgubbsförsäljare och blev förmögen på varuhus, fastigheter och hotell. Miljöaktivist som kedjat fast sig vid kärnkraftsanläggningen Sellafield i protest mot hanteringen av radioaktivt avfall. Gifte om sig 2010 – vigd av rockstjärnan Sir Bob Geldof . Betalar gärna skatt och avskyr folk som säger ”äntligen fredag”.

Skriv ut
Se låtlista

Dela