Ulf Ellervik

1 av 4
Ulf Ellervik har bytt labbet mot radiostudion för en stund.
2 av 4
Ulf Ellervik har bytt labbet mot radiostudion för en stund.
Några sista ändringar i manus.
3 av 4
Några sista ändringar i manus.
Sen är det bara att göra att Sommarprogram.
4 av 4
Sen är det bara att göra att Sommarprogram.

Professor i bioorganisk kemi

I sitt Sommarprat blandar han kultur, kreativitet och kemi "kryddad med en smula ond bråd död". Ulf Ellervik berättar bland annat om hur han tack vare pappans gamla kemilåda lyckades skapa ett labb i familjens källare - något som blev starten på sin kemistkarriär.

Han berättar också om sitt eget forskningsområde: molekyler som kan skilja tumörer och hejda deras tillväxt utan att skada friska celler.

Sändes onsdag 4 juli 2012 kl 13:00

Om Ulf Ellervik

Har gjort kemi till ett samtalsämne utanför laboratorierna med sin prisbelönade bok Ond kemi: Berättelser om människor, mord och molekyler. Med hjälp av kemins mörka sidor; som illaluktande fisar, LSD-trippande kemister, Agatha Christies giftmord och ruttnande lik, vill han få människor att inse att kemi är roligt och viktigt. Till vardags cancerforskare med vinintresse som flera gånger utsetts till bäste lärare. Har arrangerat en molekylär matmässa och paneldebatter om modets kemi.

– Välkomna med på en resa till kemins mörka sida och ett Sommarprogram med tankar kring kultur, kreativitet och kemi – kryddat med en smula ond bråd död och inte så lite kärlek.

Skriv ut
Se låtlista

Dela