Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Berättelser från verkligheten
Ett avsnitt från P1 Dokumentär
Inferno
Sön 18 nov 2012 kl 15:03
Det här är en historia som börjar för 40 år sedan i en liten lägenhet i utkanten av en stad. I lägenheten bor en liten flicka med sin familj. Bakom dörren till den lägenheten finns helvetet. OBS! Vi varnar... för starkt innehåll i programmet.

Under 15 år utsätts flickan för grova sexuella övergrepp av sin morfar. Alla vet vad som sker - Familjen vet, vården vet och myndigheterna vet. Ingen gör något. Till slut rymmer flickan hemifrån. Hon försöker glömma.
Flickan blir vuxen och får egna barn. Barnen växer upp och flyttar hemifrån, och kvinnans barndom tränger sig på allt starkare. Hon kan inte längre värja sig mot minnena.

Inferno är en radiodokumentär om det som sker efter övergreppen, långt efter, när alla tror att allt är glömt och bearbetat och när myndigheterna återigen inte lyssnar. Dokumentären av Bengt Bok sändes första  gången 2011.

Vill du komma i kontakt med de medverkande eller programmakaren, fråga eller berätta något? Skriv då till dokred@sverigesradio.se

Bengt Boks dokumentär Inferno var nominerad till Stora Radiopriset 2012 i klasserna Årets radioprogram och Årets reportage.

Här kan du få hjälp

Om du känner dig utsatt eller att du, vuxen som barn, behöver prata med någon:

#link=293123# kan du ringa på 08-702 16 80  

#link=293125#
Vi har mottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Ring 020-786 786 och be att få bli kopplad till någon av våra medarbetare på centrum för barn och ungdomar i kris.

#link=293127# har telefonjour på 116 111.

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet P1 Dokumentär

25 gånger har vi varit en hårsmån från kärnvapenkrig. Varje gång till följd av missförstånd eller tekniska haverier. Hur länge kan turen hålla i sig? En resa från Hiroshima 1945 till New York 2017.

Surrogatmamman i Tbilisi Mån 11 dec kl 01:02(50 min)

Mikael och Emelie landar i Tbilisi för att hämta sin son. Surrogatmamman Nino har just fött honom med kejsarsnitt. Men varför valde hon att hyra ut sin livmoder?

Janne var 13 när han klev ut genom dörren till ett liv i hemlöshet. Bort från föräldrarnas övergrepp och missbruk. ”Jag är ganska lik siffran noll”, säger han. Men han sjunger som Elvis.

Pappan, dottern och folkmordet Sön 26 nov kl 15:03(50 min)

2014 grips Sonjas pappa och åtalas för medverkan i folkmordet i Rwanda, ett av de grövsta brott som någonsin behandlats i en svensk rättssal. Pappan nekar till brott och Sonja tror att han ska frias.

De svenska ukrainakrigarna Sön 19 nov kl 15:03(51 min)

Våren 2014 åker högerextrema från hela Europa till Ukraina. Flera går med i väpnade grupper. En av dem är Anton från Sverige. Snart ansluter hans storebror till fronten.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".