Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Vildsvin, Ester Blenda Nordström och udda plats i Radiohuset
Tis 20 nov 2012 kl 15:03
I morse kunde vi höra ett krav om att vildsvinen borde utrotas i Sverige. Vi undrar varför inte vildsvinet är en vanlig produkt i köttdiskarna. Beror det på smaken eller vill vi inte äta ett djur som gjort... sig skyldigt till förstörelse? Hellre en snäll älg än en jäkla svin. Slaktaren Christer Olofsson reder ut. För snart hundra år sen skrev den svenska journalisten Ester Blenda Nordström den banbrytande reportageboken ”En piga bland pigor”. Genom att utge sig för att vara piga lyckades hon skildra en verklighet som många inte kände till. Och i hennes text fick både smutsen och gemenskapen plats. Boken kom nyligen ut på nytt och vi undrar vad kan vi lära oss av hennes sätt att arbeta idag? Presshistoriker Birgitta Ney och filmaren Ylva Floreman berättar om hur de och andra inspirerats. Louise kom nyss tillbaka från Paris och imponerades av innehållet, standarden och bemanningen på alla museer. Har Sverige något att lära sig frågar vi Maria Ridelberg-Lemoine, biträdande enhetschef, Svenska institutet. Thomas Nordegren fortsätter sina besök på udda platser i radiohuset för att fira byggets 50 års jubileum. Varför fanns det en skjutbana längst upp i huset en gång i tiden och vad finns det kvar? Programledare: Louise Epstein Producent: Anders Diamant anders.diamant@sverigesradio.se
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Louise är nedstämd och bedrövad efter alla vittnesmål om svinerierna i snart sagt alla delar av samhället.

Är det dags att börja skjuta av skarvar och sälar i stor skala för att rädda det svenska Östersjöfisket? Har vi gullat för mycket med det glupska djuret?

En förbjuden fråga? Ons 15 nov kl 15:04(40 min)

Idag gör vi ett experiment och ställer en fråga som vissa menar är otänkbar att ställa i Sveriges Radio.

Kvartal-rapport med Huitfeldt Tis 14 nov kl 15:04(40 min)

När Studio Etts programledare lämnade Sveriges radio för att arbeta med en okänd tidning var det många som undrade varför. Vi frågar honom direkt.

Tonen var vass men ändå familjär i söndagens intervju med Libanons premiärminister som sitter i Saudi. Vi vill förstås veta mer om både intervjun och omständigheterna.

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".