Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Korta dokumentärer från nutiden. Nära samtal och reportage om människors liv och idéer.
Ett avsnitt från Tendens – kortdokumentärer
Ta hand om mig
Mån 26 nov 2012 kl 11:03
Många lyssnare hörde av sig efter Tendens tema Anhörigvårdarna. Bl.a. ordföranden i Anhörigas Riksförbund som berättade om en ny rapport från Socialstyrelsen: -Drygt 1,3 miljoner personer, närmare var... femte person i vuxen ålder, vårdar, hjälper eller stödjer en närstående. -Omsorgsgivande påverkar möjligheterna att förvärvsarbeta och studera, särskilt i åldersgruppen 30-44 år, och i högre grad för kvinnor i än för män. -Socialstyrelsens studie belyser samband mellan anhörigvård och sämre självskattat hälsotillstånd. Citat från Socialstylesens rapport från augusti i år Vad innebär det att vårda en anhörig på heltid? Hur mycket ska man ställa upp? Och är den som står närmast alltid den bästa vårdaren? producent Christer Söderqvist
Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet Tendens – kortdokumentärer
Jag tolkar åt pappa Kl 04:30(30 min)

Korta dokumentärer från nutiden. Nära samtal och reportage om människors liv och idéer.

Äntligen slipper jag hålla käften! Tis 21 nov kl 11:04(29 min)

I Saudiarabien hade Intisar ingen rätt att uttrycka sig och kunde inte röra sig fritt. När Eskilstuna blev hennes nya hem fick hon plötsligt tillgång till det som tidigare varit förbjudet (REPRIS).

Hajar och frigörelsen Mån 20 nov kl 11:04(28 min)

Hajar hörde sin mammas väninnor prata om hur de blev slagna av sina män. Hon blev arg. Så ville inte hon leva. Som trettonåring startade hon föreningen Hoppet för kvinnorna i Hammarkullen.

Jag ljög om min ålder Tis 14 nov kl 11:04(26 min)

"Jag undviker folk och sociala sammanhang för jag vill inte ljuga mer", säger Ali. Han gjorde det för att öka chanserna att få stanna i Sverige. Hur är det att leva med den lögnen?

Entreprenören och flyktingkrisen Mån 13 nov kl 11:04(29 min)

Lubbe är entreprenör i Söderhamn och 2015 storsatsar han på flyktingbranschen. Det blir en annorlunda affär på många vis. Vi har följt honom i Campus Vågbro Park under ett år.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".