Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största scen för levande jazz.
Ett avsnitt från P2 Live Jazz
Gregory Porter på Fasching, Lisa Ullén och Nina de Heney i Dala Floda
Fre 23 nov 2012 kl 22:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Vi inleder i sällskap med den enastående Gregory Porter - kritikerrosad amerikansk sångare som förmodligen är på god väg att lägga världen för sina fötter. Många famlar efter ord när de försöker beskriva... honom och det händer att man drar paralleller till Nat King Cole. Under pågående Stockholm Jazz Fest begick Gregory Porter sin Sverigepremiär på Jazzklubb Fasching under Stockholm Jazz fest i början av oktober. Gregory Porter, Chip Crawford, Aaron James, Emmanuel Harrold, Yosuke Sato och en gästande Magnus Lindgren.

Hagen-festen - en internationell mötesplats för samtida konstformer - som i år stolt firade sitt tio-årsjubilem. I programbladet liknas denna ”art-flow” vid ett ”återkommande spöke” som ”Skrämmer liv i det som uppfattas som vår tids verklighet och omvandlar den till något overkligt, ofattbart och tidslöst. De krafter som för oss samman är våra vålnaders ljusklara tanke framåt - ut ur systemfel och invanda mönster. En arbetssång hörs, den gemensamma strävans kör. Den för oss dansandes ur tiden”.  

Det är Hagenfestens tredje afton, vi befinner oss i Ladan och vi hör Lisa Ullén, piano, Nina de Heney, kontrabas och Okkyung Lee, violoncell. Nina De Heney som sedan dess har fått ta emot Jazzkatten ”Årets Musiker 2012”. Prismotiveringen talar om "En artist som med säregen direkthet tolkar nuet och skapar ett språk inom vilket tillvaron plötsligt vidgas. Därtill en mästerlig improvisatör som med högsta precision och imponerande teknik verkar med en till synes outtömlig utforskarlusta.”

 Vi fortsätter från tio-årsjubilerande Hagen-festen i sällskap med den skandinaviska ”sax och trum”-duon Martin Küchen och Ståle Liavik Solberg i samspel med den brittiske improvisationslegenden Steve Beresford. Denne multiinstrumentalist som också han har blivit ”prisad” sen sist – i början av november blev Beresford en av årets mottagare av Paul Hamlyn Foundation Award om 50.000 engelska pund. 

 Musiktekniker Maurice Mogard. Musikproducent Pierre Martin. 

Musik som spelats i avsnittet

  • 22.00
    Lisa Ullén, Nina De Heney, Okkyung Lee - Improvisation 4
    Kompositör: Okkyung Lee, Lisa Ullén, Nina De Heney
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live Jazz
Lars Danielsson, Jan Lundgren med Harry Allen,.. Lör 03 aug 2013 kl 15:07(2:08 min)
Även musiker måste äta Lör 03 aug 2013 kl 15:00(3:08 min)
Clarence Penn Quartet med Thelonius Monk "The... Fre 02 aug 2013 kl 14:14(3:07 min)
Henning Mankell, Hugh Masekela och Kenny Barron Tor 01 aug 2013 kl 21:41(3:32 min)
Ba Cissoko Lör 27 okt 2012 kl 23:34(3:11 min)

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".