Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Kulturradion special: Lennart Hellsings rim och reson
Sön 18 mar 2012 kl 16:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Söndag 18 mars kl. 16.03 i P1. Nu på tisdag (20/3) kommer årets vinnare av priset, priset till Astrid Lindgrens minne, att avslöjas. Och det finns en svensk författare som man inte kan gå förbi… Kulturradion... vill därför stillsamt lobba för att Lennart Hellsing ska tilldelas priset! Han är svensk barnlitteraturs förste och störste ordvrickare och redaktionen menar att det vore roligt om ALMAjuryn vågade göra som Svenska Akademien och ge priset till "hemmalandet". Lennart Hellsing började sin författarbana redan 1945 med barnboken Katten blåser i silverhorn och diktsamlingen Akvarium - båda kom samma år. Sedan dess är det väldigt få barn i Sverige som inte sjungit om dansande gurkor, lipande lakritspipor eller munkar i pepparkakskojor. Lennart Hellsing har också varit en drivande person i frågor om barnlitteratur i stort, han initierade Svenska Programmet som återutsänds i P1 heter: Lennart Hellsings rim och reson och är gjort av Maarja Talgre år 2002 då författaren var 82-år gammal.
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

"Som av fåglar genomflugen" heter litteraturprofessorn Birgitta Holms mythobiografi om konstnären och aktivisten Helga Henschen som också är aktuell med en utställning på Thielska galleriet.

Hundra år sedan Oktoberrevolutionen Ons 08 nov kl 15:00(40 min)

I Moskva är det bara det lilla kommunistpartiet som firar minnet av Oktoberrevolutionen och i Tammerfors finns det enda Leninmuseet utanför Ryssland.

Eva Bergman: "Teater är livsnödvändigt" Tis 07 nov kl 13:01(30 min)

– Jag är ingen avantgarde-regissör, jag har hållit mig i underhållningsbranschen, säger Eva Bergman. Sedan hon lämnade Backateatern 2001 arbetar hon med olika projekt och uppsättningar.

Redan de gamla grekerna... På Dramatens stora scen i Stockholm spelar man nu Sofokles dramer Oidipus och Antigone efter varandra i en dubbelföreställning.

Umeå jazzfestival – 50:e gången gillt Fre 27 okt kl 15:00(43 min)

Följ med P1 Kulturs Lisa Wall och Peter Öberg till Umeå jazzfestival för 50:e gången, med gäster som Lina Nyberg, Natacha Atlas och Sarah Riedel.

Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".