Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Kammarmusik av Sven-David Sandström!
Lör 01 dec 2012 kl 15:01
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Av höstens fem konserter i serien Chamber unplugged har vi nu kommit till den fjärde. Sopranen Marie Alexis, violinisten Ann-Marie Lysell, cellisten Astrid Lindell och pianisten Johan Ullén framför här... två verk av Sven-David Sandström - dels En Mölnaelegi, som bygger på Gunnar Ekelöfs diktsvit, dels Duo för violin och cello, som här får sitt uruppförande. Sandström, Sveriges kanske största nu levande tonsättare, har komponerat mycket kammarmusik genom sin långa karriär, men ytterst sporadiskt sedan mitten av 1990-talet. Han har dock prioriterat kammarformatet allt mer de senaste åren. 2010 kom hans fjärde stråkkvartett, 2011 kom Dansa för violin och sång, och nu får vi alltså ta del av ett verk där violin och cello står i dialog med varandra.

Medverkande: Marie Alexis, sopran, Ann-Marie Lysell, violin, Astrid Lindell, cello och Johan Ullén, piano.
Sven-David Sandström:
1. Duo för violin och cello, uruppförande.
2. En Mölnaelegi.
Konsert 12/11, Studio 2, Radiohuset, Stockholm.
Konsert nr 4 av 5.

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.05
  Astrid Lindell Cello, Ann Marie Lysell Violin - Duo För Violin Och Cello, Uruppförande
  Kompositör: Sven David Sandström
 • 15.20
  Marie Alexis Sopran, Ann Marie Lysell, Violin Astrid Lindell Cello, Johan Ullén Piano, Conny Thimander Recitation - En Mölnaelegi
  Kompositör: Sven David Sandström
 • 16.11
  Gotlands Blåsarkvintett - Ur Wind Pieces
  Kompositör: Sven David Sandström
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Var beredd på långa klanger och oväntade harmonier i detta festivalnedslag. Hör en långsam renässansblues för orgel och brass samt ett vokalverk baserat på ljud som produceras av det mänskliga örat.

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

KONSERT: Prins Eugen och musiken Mån 20 nov kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".