Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Den nya musiken i P4 diskuteras med en musikredaktör och en artist intervjuas.
Ett avsnitt från P4 Musik
Heart – rock från hjärtat. Låtskrivarna, musikerna och systrarna Ann och Nancy Wilson i Heart porträtteras av Maths Broborg.
Sön 16 dec 2012 kl 23:05
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
2012 har varit ett intensivt år för rocksystrarna Ann och Nancy Wilson i Heart. Under hösten släpptes nya studioalbumet Fanatic och i samma veva nådde karriäröversikten Kicking & Dreaming både bokdiskar... och gruppens många fans. Tidigare under sommaren släpptes den retrospektiva CD-boxen Strange Euphoria med musik och videoklipp från Hearts drygt 35-åriga karriär. Systrarna Wilson har också hunnit med att få en stjärna i Hollywoods Walk of fame och möta publiken från olika konsertscener - live, direkt och på riktigt.

Som låtskrivare, artister och multiinstrumentalister har Ann och Nancy Wilson gjort stora avtryck i den amerikanska rockmusiken – från 70-talet och framåt. I Ann Wilson bor en av rockmusikens mest dynamiska sångröster och Nancy Wilsons akustiska gitarrspel har varit stilbildande – t ex i låtar som Crazy On You och Love Alive.

Uppväxta i en ständigt kringflyttande amerikansk militärfamilj knöt musiken, sången och de akustiska gitarrerna ett starkt band mellan systrarna Wilson. Stora doser av The Beatles, Joni Mitchell, Led Zeppelin och Elton John inspirerade och byggde fundamentet till deras kommande musikaliska framgångar.
Genombrottet kom 1976 med debutalbumet Dreamboat Annie. Det resterande 70-talet följdes sedan av stora framgångar med låtar som Barracuda och Straight On. Heart har fram till i dag sålt miljonupplagor av album som Little Queen, Dog & Butterfly, Heart och Bad Animals, inte minst i hemlandet USA.


Efter ett musikaliskt vilset men kommersiellt mycket framgångsrikt 80-tal - och långa perioder med andra projekt - har Heart det senaste decenniet återfunnit receptet från sin musikaliska storhetstid och återvänt till kärnan i sin musik.


 

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.05
  Heart (Canada) - Barracuda
  Album: Little Queen
  Kompositör: Michael Derosier, Roger Fisher, Ann Wilson, Nancy (2) Wilson
  Bolag: COLUMBIA
 • 23.10
  Heart (Canada) - Heartless
  Album: Magazine
  Kompositör: Ann Wilson, Nancy (2) Wilson
  Bolag: CAPITOL
 • 23.14
  Heart (Canada) - Dog And Butterfly
  Album: Dog And Butterfly
  Kompositör: Susan Ennis, Ann Wilson, Nancy (2) Wilson
  Bolag: PORTRAIT
 • 23.20
  Heart (Canada) - Sand
  Album: Red Velvet Car
  Kompositör: Frank Cox, Sue Ennis, Ann Wilson, Nancy Wilson
  Bolag: EAGLE RECORDS
 • 23.25
  Heart (Canada) - Crazy On You
  Album: Dreamboat Annie
  Kompositör: Ann Wilson, Nancy (2) Wilson
  Bolag: ARISTA
 • 23.32
  Heart (Canada) - Love Alive
  Album: Little Queen
  Kompositör: Roger Fisher, Ann Wilson, Nancy (2) Wilson
  Bolag: COLUMBIA
 • 23.37
  Heart (Canada) - Rock Deep (Vancouver)
  Album: Fanatic
  Kompositör: Ben Mink, Ann Wilson, Nancy Wilson
  Bolag: SONY
 • 23.43
  Heart (Canada) - Alone
  Album: Bad Animals
  Kompositör: Tom Kelly, Billy Steinberg
  Bolag: CAPITOL
 • 23.48
  Heart (Canada) - The Perfect Goodbye
  Album: Jupiter's Darling
  Kompositör: Craig Bartock, Ann Wilson, Nancy (2) Wilson
  Bolag: EAGLE RECORDS
 • 23.53
  Heart (Canada) - Mistral Wind
  Album: Dog And Butterfly
  Kompositör: Susan Ennis, Ann Wilson, Nancy (2) Wilson, Roger Fisher
  Bolag: PORTRAIT
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P4 Musik

Utöver besök av Uno och Di Leva så gästas Carolina Norén av Oscar Magnusson som är son till Sven-Erik Magnusson. Oscar delar med sig hur han upplevde att hans pappa tolkades i Så mycket bättre.

Micke Cederberg rekar via Carolina Norén Mellopulsen 2018. Mariette, Mendez, Benjamin Ingrosso, Samir & Viktor, Jessica Andersson, Stiko Per Larsson, Edward Blom och Kamferdrops intervjuas.

Allt är inte positivt med framgång. Darin är gäst och berättar om det för Carolina Norén. Pernilla Andersson är också gäst och delar med sig av sin julmusik som inte alls är särskilt glad.

Andreas Weise gästar Carolina Norén och berättar om vändpunkten som gjort att han vågar visa upp nya sidor. Musikredaktör Rita Jernquist berättar också om årets nya jullåtar som P4 kommer att spela.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".