Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 20 apr 2010 kl 10:03
En inplastad macka med svettig leverpastej som avverkas på tre minuter på väg mellan två möten. En plastlåda med oidentifierbart innehåll som hittades i frysboxen på morgonen och värms i mikron på högsta... effekt för att slevas in i lunchrummet. Eller en dagens lunch, med dricka, sallad och bröd som ingår, och efter blir det kaffe med kaka. Hur en lunchmåltid ser ut skiftar förstås från person till person och från arbetsplats till arbetsplats, men vad är det egentligen som styr våra lunchmatvanor? Dagens Kropp & Själ tar reda på hur vi gör våra lunchval. Det handlar om matlådorornas historia, näringsinnehåll och om konsten att göra varje medhavd matrest till en njutning. Gäster i studion är hälsopsykologen Gunilla Burell, matetnologen Richard Tellström och dietisten Agneta Andersson.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Djuret människan Tis 12 dec kl 10:03(55 min)

Det finns en dubbelhet i relationen mellan människa och djur. Vi tycker oss stå över dem men är samtidigt beroende av dem. Förtjänar vi vår särställning i naturen eller är vi ett djur bland andra?

Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".