Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Fast på tröskeln till vuxenvärlden
Tis 20 mar 2012 kl 10:03
De är i gränslandet mellan barn och vuxen. De har gått ut skolan men inte börjat jobba, inte börjat med någonting egentligen. De söker inga jobb, pluggar inte, motionerar inte och umgås allt mindre med... vänner och familj. Inne på tonårsrummet lockar datorn och världarna i den är mer verkliga än livet utanför. Dagens program handlar om hur man får fart på vuxenlivet och om varför så många unga idag fastnar på tröskeln till vuxenvärlden. Klas är 24 år och det är sex år sedan han gick ut Naturvetenskaplig linje på gymnasiet. Då längtade han efter vuxenlivet och att påbörja en karriär med tydligt mål, men så har det inte blivit. Han beskriver det som att stå nedanför en rulltrappa som han inte lyckas stiga på. I det direktsända telefonväkteriet kan du ringa och berätta om dina erfarenheter av fenomenet och få råd av terapeuten Karin Enqvist och journalisten Helene Lumholdt som skrivit en bok om unga hemmasittare och deras föräldrar. Telefonslussen öppnar tisdag kl 10 och numret är 08- 215 216.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Djuret människan Tis 12 dec kl 10:03(55 min)

Det finns en dubbelhet i relationen mellan människa och djur. Vi tycker oss stå över dem men är samtidigt beroende av dem. Förtjänar vi vår särställning i naturen eller är vi ett djur bland andra?

Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".