Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Silikonskandalerna
Tis 21 feb 2012 kl 10:03
De skandalomsusade bröstimplantaten från Frankrike sprider skräck bland tusentals kvinnor. I Sverige har drygt 4000 kvinnor fått undermålig silikon inopererad i kroppen men ingen verkar kunna ställas till... svars. Myndigheterna i Sverige råder de drabbade kvinnorna att behålla implantaten så länge de inte orsakar påtagliga besvär. Men den här skandalen är inte den första. Bröstimplantat i allmänhet och silikon i synnerhet har länge varit omstridda och larmen har avlöst varandra. Dagens program blickar bakåt och hittar en implantathistoria kantad av skandaler. Vi möter Jessica Lejkemo som bär de ökända PIP-implantaten och ständigt är orolig för att giftet ska läcka ut i kroppen. Medverkar gör också Gert Bruse, utredare på Läkemedelsverket som noga följer analyserna av de förbjudna implantaten och Anders Tegnell, avdelningschef på Socialstyrelsen. För 40-åriga Krista har den senaste skandalen inte påverkat beslutet att förändra sig, hon litar på att det kommer att gå bra när hon lägger sig på operationsbordet om ett par dagar.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Djuret människan Tis 12 dec kl 10:03(55 min)

Det finns en dubbelhet i relationen mellan människa och djur. Vi tycker oss stå över dem men är samtidigt beroende av dem. Förtjänar vi vår särställning i naturen eller är vi ett djur bland andra?

Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".