Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Arga bilister
Tis 20 dec 2011 kl 10:03
En civil polisbil står parkerad invid E4:an och inifrån bilen filmas alla fordon som kör förbi. En lastbil försöker köra om på insidan och tränga sig före, och det blir genast stopp i trafiken med köbildning... som följd. En svart BMW ligger tätt bakom en annan bil och nästan trycker den framför sig i 100 kilometer i timmen. Just nu jagar trafikpolisen i Stockholm sådana här aggressiva förare då vårdslösheten i trafiken har blivit ett allt större problem. Men hur kommer det sig att bilister blir så arga och aggressiva när de sitter i sin rullande plåtkaross? Dagens program diskuterar fenomenet förarfrustration och vad man kan göra åt det. Gäst i studion är Sonja Forward, psykolog och forskare på Statens Väg- och Transportforskningsinstitut. Dessutom handlar det om gröten som plötsligt blivit finmat i restaurangkretsar och om kvinnor i 40-årsåldern som upptäckt hur roligt det är att rulla sig i lera.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Djuret människan Tis 12 dec kl 10:03(55 min)

Det finns en dubbelhet i relationen mellan människa och djur. Vi tycker oss stå över dem men är samtidigt beroende av dem. Förtjänar vi vår särställning i naturen eller är vi ett djur bland andra?

Trångbodd 2017 Tis 05 dec kl 10:03(55 min)

Familjen Maagbi bor fyra personer på 14 kvadrat. I ett rum lagar de mat, sover och leker. De har inget kök utan får diska på golvet i badrummet.

Sofia Pettersson, 41, har Alzheimers sjukdom. Hon beskriver det som en baksmälla som aldrig går över. Om några år kommer hon att förlora sitt närminne och ha svårt att känna igen sina närstående.

Rusning till transvården Tis 21 nov kl 10:03(55 min)

Antalet personer som söker sig till vården för att de inte känner igen sig i det kön de föddes med, könsdysfori, har ökat stort. Lång väntan på diagnos och behandling leder till stort lidande.

Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".