Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Hur talar jag med mitt barn om övervikt?
Tis 18 okt 2011 kl 10:03
Antalet överviktiga barn har ökat markant de senaste 20 åren. För en del barn utvecklas övervikten till fetma och därmed risk för flera följdsjukdomar. Men trots det är det svårt att få hjälp från vården... i ett tidigt stadium innan det gått så långt som till fetma. Ämnet är tabubelagt, det finns en rädsla för att prata om barnens skenande viktkurva. Dagens program handlar om hur man kan prata om barns övervikt på ett konstruktivt sätt. Vi träffar rådvilla föräldrar som söker svaren på ett seminarium om överviktiga barn. I det direktsända telefonväkteriet kan du som lyssnar ringa om berätta om egna erfarenheter eller fråga om råd. Gäster i studion är psykologen Bengt Grandelius, barnsjuksköterskan Susanne Regber och 19-åriga Kai Kahlin som själv var överviktig som barn. Telefonslussen öppnar tisdag kl 10:00. Telefonnummer: 08- 215 216
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Bota din talrädsla Tis 14 nov kl 10:03(55 min)

En presentation på jobbet. Ett tal på ett bröllop. Många får hjärtklappning av bara tanken på att tala inför grupp. Men det finns hjälp att få för att minska ångesten.

ADHD – funktionshinder eller superkraft? Tis 07 nov kl 10:03(55 min)

En diagnos som bara för med sig problem, eller en superkraft som ökar kreativitet och initiativförmåga? Den senaste tiden har debatten om ADHD svängt.

Andreas känner inga lukter Tis 31 okt kl 10:03(55 min)

Andreas har inte känt några lukter sedan han fick en hjärnskakning för nästan tio år sedan. Han saknar doften av en krispig höstdag och är ständigt rädd för att lukta illa.

FOMO, fear of missing out, kallas vår tids folksjukdom, som får näring från sociala medier. Men FOMO är i själva verket något djupt mänskligt. Det handlar om rädslan för att bli exkluderad.

Han kallas den främste friidrottaren genom tiderna. Om psyket och de fysiska förutsättningarna som krävs för att bli världens bästa sprinter.

Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".