Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Carl Nielsens andra symfoni + uruppförande av Stefan Lindgrens pianokonsert med HSO
Tor 06 dec 2012 kl 19:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
”Det här är en brett upplagd pianokonsert i gammal romantisk stil. Den är hela 35 minuter och ett tresatsigt verk, där pianot och orkestern för en dialog. Verket bygger på romantiska klanger, men givetvis... med mitt eget tonspråk.” Så säger pianisten och tonsättaren Stefan Lindgren om sin nya pianokonsert, som vi här får höra uruppförandet av, med Helsingborgs symfoniorkester ledda av Andrew Manze. Solist är tonsättaren själv. Lindgren, som varit anställd som orkesterpianist för Sveriges Radios Symfoniorkester och nu har samma tjänst hos Kungliga filharmonikerna, har komponerat tre pianokonserter tidigare, men detta är den första som är skriven för piano och full orkester. HSO framför under denna konsert även Carl Nielsens symfoni nr 2 och Ludwig van Beethovens uvertyr till "Coriolanus". Läs om Stefan Lindgren, dirigenten Andrew Manze och verken som framförs i

Konsert med Helsingborgs symfoniorkester
Solist: Stefan Lindgren, piano. Dirigent: Andrew Manze.
1. Ludwig van Beethoven: Uvertyr till ”Coriolanus”.
2. Stefan Lindgren: Pianokonsert, uruppförande.
3. Carl Nielsen: Symfoni nr 2, "De fyra temperamenten”.
Konsert 6/9, Helsingborgs konserthus. Presentatör: Britta Svanholm-Maniette.

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

KONSERT: Prins Eugen och musiken Mån 20 nov kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

KONSERT: Tonsättarfestival med HK Gruber Tor 16 nov kl 19:03(147 min)

I år är det den österrikiska tonsättaren Heinz Karl Gruber, eller HK Gruber, som står i centrum för Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus. Direktsändning från invigningen.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".